• -
    Verburch 2 opent het seizoen met een bekerwedstrijd uit bij HMSH. Het is het team uit Den-Haag-Zuid dat het initiatief neemt in het begin van de wedstrijd en het komt zelfs tot een aantal kansen voor een doelpunt. Na 7 minuten al komt HMSH op voorsprong door een knap ingeschoten vrije trap. De volgende tegenslag voor Verburch komt enkele minuten later al als sterkhouder Wesley Vollebregt uitvalt met een hamstringblessure. Al komt Verburch tot een enkele kans is het in deze fase vooral tegenhouden geblazen voor de Poeldijkers. De verdediging houdt echter stand en jongelingen Pim Zuidgeest en Wout van Ruijven staan knap hun mannetje.

    Hierna neemt Verburch meer het initiatief en de ene na de andere aanval wordt opgezet. Enkele uitzonderingen daargelaten, eindigt dit vaak niet in echte kansen omdat de scherpte in de eindfase ontbreek. Al speelt een pikkende grensrechter van HMSH ook zijn parten.

    Na de drinkpauze voeren de Poeldijkers de druk op en lijkt Verburch steeds dichter bij een doelpunt te komen. Het is Imti Soebratie die na een perfect uitgespeelde aanval een niet te missen kans voor open doel krijgt, die hij mist. Hard werken wordt uiteindelijk beloond en het is Duncan van der Vin die op prachtige wijze een vrije trap in de lange hoek achter de keeper schiet om de club uit het Westland op gelijke hoogte te brengen met HMSH.

    Verburch 2 blijft de druk opvoeren op HMSH en na geklungel in het 16 metergebied van HMSH weet Nick van Zijl de bal van de treuzelende keeper te ontfutselen. De ervaren buitenspeler legt de bal terug en na een mislukte poging om te scoren weet Sander Rens de rebound op kalme wijze in de hoek te plaatsen. Met nog ongeveer een minuut te gaan tot de rust leidt Verburch 2 de wedstrijd met 1-2.

    Na rust gaat Verburch 2 door waar het mee gestopt was en enkele minuten na het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft ligt de bal alweer in de goal. Het is Nick van Zijl die uit een rebound weet te scoren en de marge van de Poeldijkers vergroot. Verburch blijft aanzetten in de tweede helft en het is een wonder dat de score niet hoger in het voordeel van de Poeldijkers is uitgevallen. Het team komt tot verschillende kansen, echter ontbreekt het aan de juiste scherpte om deze aanvallen in doelpunten om te zetten. Desalniettemin gaan de drie punten mee in de tas richting het Westland.