• -
    De tweede bekerwedstrijd van het seizoen speelt Verburch 2 op het eigen sportpark. Te gast is ESDO 2 uit Den Haag-Zuid. Het zijn de Poeldijkers die in de openingsfase het initiatief proberen te nemen en het is Jorn Mieog die een poging van hele lange afstand onderneemt. De keeper van ESDO weet dit schot vanaf de middenlijn op weergaloze wijze te herstellen. De toon is gezet en Verburch blijft het initiatief nemen, al leidt dit niet tot echte kansen.

    Het spel wordt daarna harder aangezien ESDO zich niet zomaar de kaas van het brood wil laten eten. Een harde charge op Sander Rens leidt tot de eerste twee gele kaarten van de wedstrijd die de scheidsrechter naarmate de wedstrijd vorderde gretig bleef uitdelen. Met name ESDO verhardt in haar spel, de drinkpauze komt daarom op een goed moment. Na een slok water gaat Verburch 2 door waar het mee begonnen is en vlak voor rust wordt de club uit Poeldijk beloond met een eerste doelpunt. Een vrije trap van de rechterkant wordt de zestien in geslingerd en in de rebound komt de bal voor de voeten van Scott Vijverberg die hem hard de touwen in knalt. Met deze 1-0 voorsprong gaat Verburch een aantal minuten later de rust in, waar in de kleedkamer de nodige verkoeling opgezocht wordt.

    Ook na de rust blijft Verburch aanzetten en de oranjehemden komen weer tot enkele kansen die helaas niet in het net belanden. In de 50e minuut is het weer Scott Vijverberg die het op zijn heupen krijgt en vanaf de middenlijn zijn directe tegenstander voorbij sprint richting de goal. Zijn rush wordt beloond als hij de bal bekeken in de verre hoek, blijkbaar ook de zwakke hoek van de keeper, schuift. Verburch verdubbelt haar voorsprong. Warme temperaturen lijken het beste uit Scott Vijverberg naar boven te halen, want met twee doelpunten doet hij een gooi naar de titel ‘man van de wedstrijd’. Echter, dit feestje wordt helaas onderbroken in de 55e minuut als de scheidsrechter de wedstrijd staakt na commentaar op de leiding door de uitspelende ploeg. Bij een mogelijke hervatting van de wedstrijd is het voor Scott Vijverberg te hopen dat het kwik die dag weer tropisch hoog is.