• -
  Verburch beloont zichzelf niet.
  Afgelopen zaterdag speelde Verburch tegen Tac’90. De laatste keer dat dit affiche op het programma stond is inmiddels ruim 12 jaar geleden en was om precies te zijn 04-12-2011. Toen werd er kansloos met 5-0 verloren. Er is in die tijd een hoop veranderd, op de rechtsback bij Verburch en het veld van Tac’90 na. Nu heeft Verburch redelijk wat ervaring met slechte (kunst) gras matten. Maar de gemeente Den Haag heeft het veld verbeterd door een aantal hindernissen op het veld neer te leggen. Maar goed om zo een mooie zaterdag middag doe je wat er van je gevraagd word en ga je lekker voetballen.
  Voor dat Verburch ook maar 1 keer de bal had aangeraakt stond het al 1-0. Via een flitsende aanval via de rechter kant van Tac kon de vrijstaande opgestoomde middenvelder moeiteloos de bal in de goal van Verburch schieten. Tac dacht waarschijnlijk dat het een makkelijke middag zou worden maar dit werd het alles behalve. Het was 7 minuten laten Justin de Kok die net als vorige week wederom een zuiver doelpunt maakte, maar wederom was het de 12e man van de tegenstander die de vlag omhoog gooide. Want ja je staat er immers om je eigen ploeg te helpen en waar nodig proberen tegen doelpunten te voorkomen.
  Gelukkig was het de sterk spelende Riley Hees die kort daarna vanuit een goede voorzet van Vince van der Knaap de bal snoeihard binnen kopte. Verburch begon meer grip op de wedstrijd te krijgen en speelde bij vlagen echt lekker voetbal. En toch was Tac dat na knullig balverlies voorin en niet ingrijpen van de Verburch defensie zorgde voor de 2-1 rust stand.
  Verburch begon sterk aan de 2e helft, wie anders dan Vince van der knaap zorgde eerst voor de 2-2 en vrij kort daarna zelfs voor de 2-3. Verburch beloonde zichzelf door uiteindelijk ook nog de 2-4 binnen te schieten. Al probeerde de assistent van Tac hier wederom een vlag voor te steken maar gelukkig liet de goed leidende scheidsrechter de beste man nu wel staan.
  Verburch deed er alles aan om de overwinning dit keer wel over de streep te trekken. Iedereen bleef strijden tot de laatste minuut, maar snel balverlies, naïef verdedigen en zeker de individuele kwaliteit van Tac zorgde uiteindelijk voor de 4-4 eindstand. Complimenten voor de tegenstander en scheidsrechter die afgelopen zaterdag samen met Verburch voor een mooie voetbal middag zorgde.
  Op naar volgende week waar er om 14.30 uit gespeeld zal worden tegen de onbekende tegenstander Spijkenisse.
  Tot dan!