• -
    RKDEO 2 – Verburch 2
    Afgelopen zaterdag stond voor Verburch 2 de uitwedstrijd tegen RKDEO 2 in Nootdorp op het programma. De eerste 20 minuten van de wedstrijd gaat het redelijk gelijk op tussen de teams, al leidt het niet tot echt grote kansen voor beide elftallen. RKDEO blijkt echter al snel de bovenliggende partij in de wedstrijd. Verburch 2 komt in het druk zetten op de tegenstander iedere keer net te kort en in aanvallend opzicht zijn ze slordig in de voortzetting. Tot echt grote kansen weet Verburch 2 niet te komen en het is daarom vlak voor rust dat RKDEO op voorsprong lijkt te komen als ze met een goed opgezette aanval door de verdediging van Verburch heen tikken. Tot geluk van het elftal uit Poeldijk wordt de goal afgekeurd wegens buitenspel.

    Na de rust trekt dit spelbeeld zich door en krijgt RKDEO meer kansen om op voorsprong te komen en de drie punten binnen te halen. Een aantal keren komt Verburch goed weg, zeker als RKDEO voor open goal op de lat weet te schieten. Verburch heeft helaas weinig in te brengen deze wedstrijd en een kwartier voor het einde van de pot komt het doelpunt van de ploeg uit Nootdorp dan toch. De spits van RKDEO weet zich handig door de verdediging van Verburch 2 te manoeuvreren en hij schuift de bal langs de keeper de verre hoek in.

    Even later wordt de wedstrijd definitief in het slot gegooid als Verburch in de omschakeling wordt afgetroefd als RKDEO weet uit te breken. Met een stiftje wordt keeper Benito Stijger vervolgens gepasseerd en RKDEO verdubbelt de marge. Verburch moet de drie punten helaas in Nootdorp laten. Kop omhoog en het verzien op volgende week.