• -
    Verburch 2 – Foreholte 2
    Voor Verburch 2 stond de lastige thuiswedstrijd tegen een hoogvlieger uit de competitie, Foreholte 2, op het programma. Na 10 minuten in de wedstrijd is de eerste grote kans voor Verburch als de bal door Dennis Hoogervorst de zestien in wordt gegooid. Deze komt aan bij Luuk van der Haak die de bal in een keer raken klaarlegt voor Scott Vijverberg. Zijn inzet is helaas net te zacht en de keeper stopt het schot. Even later lijkt de voorsprong voor Foreholte erg dichtbij als Dennis Hoogervorst uitglijdt en de spits er met de bal vandoor kan gaan richting de keeper. Echter, op onverklaarbare wijze schiet de spits van Foreholte 2 van buiten de zestien mis met een zeer zwak schot.

    Na deze fase gaat het iets gelijker op in de wedstrijd. De volgende kans komt voor Verburch 2 als een vrije trap rond de middenlijn diep wordt gegeven op Baris Dogusz. Deze weet de bal met een halve volley als Marco van Basten in 1988 op de goal te knallen. Helaas gaat zijn inzet net de goal over. Daarna breekt Verburch 2 weer uit. Het is buitenspeler Duncan van der Vin die de bal voorgeeft op Scott Vijverberg, maar hij komt net te kort om het schot kracht bij te zetten en de keeper weet de bal eenvoudig te stoppen.

    Op basis van deze eerste helft leek een 0-0 stand om de rust in te gaan volledig terecht. Het tweede elftal van de Poeldijkers weet zich knap staande te houden tegen het team uit Voorhout. Maar vlak voor rust heeft Verburch 2 dan toch pech. Als een aanvaller van Foreholte de bal in de zestien ontvangt weet hij knap weg te draaien bij de verdedigers van de Poeldijkers en vervolgens schiet hij de bal achter doelman Benito Stijger.

    Na de rust probeert Verburch de gelijkmaker te scoren en probeert het de druk te verhogen, echter worden de ruimtes hierdoor ook groter. Dit leidt eerst tot meerdere kansen voor Foreholte, al weten de Poeldijkers daarna terug te komen en valt de ploeg in het oranje veel aan. In het laatste deel van de wedstrijd gooit Verburch 2 alles op alles om niet te verliezen door achterin 1 op 1 te gaan spelen. Deze alles of niets-tactiek leidt helaas niet tot een doelpunt voor de Poeldijkers, en tot overmaat van ramp scoort Foreholte op het einde haar tweede goal en nemen ze definitief de punten mee naar Voorhout.