• -
  Verburch 2 – HVC’10 2

  Verburch 2 scoort er flink op los tegen HVC’10 2
  Uitgerust van het trainingskamp in Groningen en aangesterkt met de nieuwe assistent-trainer Pascal Navarro begint Verburch 2 na de winterstop met een thuiswedstrijd tegen het tweede elftal van HVC’10 uit Hoek van Holland. De eerste fase van de wedstrijd is vrij onrustig en beide teams komen maar mondjesmaat toe aan echt voetbal. Beide elftallen worden daarom ook niet echt gevaarlijk in de openingsfase van de wedstrijd. Pas in de 25e minuut is de eerste grote kans daar voor Verburch 2 als Tim van Luijk een poging waagt om op goal te schieten. Aangeraakt door een verdediger van HVC’10 belandt de bal maar net naast de goal.

  Even later is het dan toch raak voor de manschappen van trainer Hans van Rijthoven als Jorn Mieog vanaf ongeveer de hoek van de zestien de bal richting de verre hoek van de goal stuurt. De keeper van HVC’10 lijkt verblind door de zon en mist de bal volledig en het staat 1-0 voor de Poeldijkers. Even later is het weer raak voor Verburch 2 als het team uitbreekt in een overtalsituatie. De twee verdedigers moeten het afleggen tegen de drie aanvaller van Verburch als Scott Vijverberg opstormt en de bal vlak voor de zestien breed legt op Tim van Luijk. Deze trekt door richting de goal en schiet de bal hard achter de keeper langs de touwen in om de 2-0 op het scorebord te zetten. Zo vlak voor rust lijkt Verburch 2 met een ruime marge van twee doelpunten de rust in te gaan.

  Tim van Luijk goud waard met een hattrick.
  De uitgangspositie voor het tweede wordt echter nog beter als enkele minuten voor het rustsignaal verdediger Bart van Kester zich voorin bevindt. Hij geeft de bal voor op Tim van Luijk die in de zestien staat. Deze schiet de bal hard langs de keeper tegen de touwen. Met een 3-0 gaat Verburch 2 de rust in, beter kan het haast niet zou je denken. Na de rust gaat het tweede door waar het zeker het laatste kwartier van de eerste helft al aan begonnen was. HVC’10 wordt maar weinig gegund en het ontbreekt het team uit de Hoek ook aan het voetballende vermogen om onder de druk van Verburch 2 uit te spelen.

  Bij vlagen weet Verburch weer voor de goal te komen en concrete kansen te creëren. Nick van Zijl laat zijn snelheid van weleer weer zien en speelt twee verdedigers van HVC’10 het bos in en weet zichzelf zo 1-op-1 voor de keeper van de ploeg uit Hoek van Holland te zetten. Echter krijgt hij net de bal niet lekker mee en weet hij niet hard genoeg uit te halen, waardoor de Hoekse keeper de bal met zijn enkel weet te keren. De ruimtes worden wat groter en dit gaf ook HVC’10 de kans om af en toe de helft van Verburch te betreden.

  Met enkele verse krachten in het veld weet Verburch 2 de wedstrijd volledig in het slot te gooien in de eindfase. Nick van Zijl zet druk op zijn tegenstander en weet de bal te veroveren aan de rechterkant van het veld. Deze geeft de bal de diepte in op Baris Dogusz. Deze ziet Tim van Luijk helemaal vrijstaan bij de zestien en hij stuurt de bal precies met de juiste snelheid en in de juist richting die kant op. Van Luijk schiet, de keeper stopt en in de rebound speelt hij de keeper en een verdediger van HVC’10 uit om vervolgens wel de 4-0 te scoren. Even later Baris Dogusz zelf te scoren als hij in de zestien de bal krijgt, koeltjes schiet schuift hij de bal de linkerhoek van de goal in om de einstand op 5-0 te brengen.