• -
  SV Honselersdijk 2 – VV Verburch 2

  Verburch 2 verliest wedstrijd al voor de rust
  Na de flitsende 5-0 overwinning vorige week thuis tegen HVC’10 2 stond voor de mannen van trainer Hans van Rijthoven de uitwedstrijd bij van SV Honselersdijk 2 op het programma. De eerste minuten van de wedstrijd zijn rommelig en het spel gaat open neer tussen beide helften. De eerste grote kans is voor Honselersdijk als de linksbuiten de bal richting de verre hoek probeer te sturen, maar keeper Benito Stijger kijkt de bal vakkundig de hoek uit.

  Later is Verburch2 erg dicht bij een doelpunt. Vlak voor de zestien krijgt het elftal uit Poeldijk een vrije trap. Jorn Mieog gaat achter de bal staan en schiet de bal op de paal. Uit de corner die daarop volgt komt nog een grote kans voor Verburch als Scott Vijverberg in de zestien vrij gezet wordt. Het ontbreekt hem echter aan de kalmte en hij schiet de bal hard naast de goal. Even later lijkt SV Honselersdijk te scoren na een aanval die met goede combinaties opgezet wordt. Tot geluk van de oranjehemden uit Poeldijk staat de spits van Honselersdijk net buitenspel.

  Vlak voor rust komt SV Honselersdijk 2 dan toch op voorsprong als een vrije trap de zestien in geslingerd wordt en vervolgens door een aanvaller van Honselersdijkers achter doelman Benito Stijger gewerkt. Het staat 1-0 en Verburch moet in de achtervolging. En het wordt nog erger als even later SV Honselersdijk 2 weer uitbreekt en de bal vanaf de zijkant in de zestien van Verburch voorgezet wordt. Op ongelukkige wijze werkt Daan Bekkers de bal achter zijn eigen keeper en Verburch 2 gaat met 2-0 achter de rust in.

  Doelpunt Tim van Luijk mocht niet baten
  Na de rust probeert Verburch 2 vliegend van start te gaan om te scoren en zo op het eerste oog lijkt dat ook te lukken. Direct na de rust komt Scott Vijverberg 1-op-1 met de keeper van SVH. Helaas schiet hij recht op de doelman van de Honselersdijkers. Ook daarna geeft Verburch meer druk en bevindt het elftal zich steeds meer voorin. Maar de defensie van tegenpartij staat goed en er wordt weinig weggegeven. De Poeldijkers lijken dicht bij enkele kansen maar een doelpunt zit er helaas niet in.

  Tot overmaat van ramp is het daarna Honselersdijk dat zo’n kwartier voor het einde van de wedstrijd countert en de 3-0 op het scorebord weet te zetten. Even lijkt er nog een klein sprankje hoop voor Verburch 2 als het elftal een penalty krijgt na een werkelijk oerdomme overtreding van SVH in haar eigen zestien. Tim van Luijk mist aanvankelijk de penalty, maar in de rebound weet hij wel raak te schieten. Verburch 2 verliest met 3-1, het vizier op volgende week.