• -
    HBSS – Verburch
    Zaterdag 27 januari stond de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe jaar op het programma, uit bij HBSS. Gezien de ranglijst weer een hele belangrijke wedstrijd, bij winst kan Verburch klimmen naar plek 6. Vorige week haalde Verburch de broodnodige 3 punten binnen tegen Berkel. Het zou dus mooi zijn om hier een vervolg aan te geven.

    Verburch begon sterk aan de wedstrijd want na 3 minuten was het Vince vd Knaap die Miquel van Dijk wegstuurde met een mooie steekbal, waarna Miquel goed afrondde. De fase daarop was heel rommelig. Verburch probeerde op te bouwen maar aan voetballen kwam het totaal niet. Er werd veel onnodig balverlies geleden en hierdoor kwam het niet in de wedstrijd. Door de snelle aanvallers van HBSS werd het af en toe nog gevaarlijk voor de goal en kwamen zij een paar keer 1 op 1. Door een paar keer slordig balverlies van deze aanvallers en een paar goede reddingen van Dylan Kuiper bleef het gelukkig bij 0-1 in het voordeel van Verburch. Dit was tevens ook de ruststand.

    Na de thee was het duidelijk dat HBSS voor de aanval ging en hoog druk ging zetten. Hierdoor ontstonden er ook meer ruimtes voor Verburch om in de tegenaanval zijn kans te grijpen. Een paar goed uitgespeelde kansen leverde helaas nog geen goal op. Halverwege de tweede helft waren het Vince en Miquel die elkaar weer opzochten maar nu precies andersom. Een mooie strakke voorzet van Miquel op Vince die mooi werd afgemaakt, 0-2. Verburch kon 10 minuten voor het eind de wedstrijd helemaal op slot gooien maar dit bleef uit helaas. Een mooie 0-2 overwinning, en de derde op rij, leverde een voorlopig mooie 6e plek op.

    Aanstaande zaterdag staat er weer een belangrijke topper op het programma. Er word dan thuis om 14.30 uur afgetrapt tegen Vitesse Delft. We hopen u allen te zien, want we kunnen de steun goed gebruiken om de zegereeks voort te zetten!!