• -
    Ter Leede 2 – Verburch 2

    Goal Baris Dogrusoz niet genoeg voor Verburch 2.
    Na de zeperd van vorige week stond de op papier pittige uitwedstrijd tegen het tweede elftal van Ter Leede op het programma voor Verburch 2. Net als vorige week is het elftal aangevuld met enkele jeugdspelers door geblesseerden en andere afwezigen. In Sassenheim is het Ter Leede 2 dat direct het initiatief neemt tijdens de wedstrijd. Uitblinker aan de kant van de Poeldijkers is doelman Benito Stijger, die zijn ploeg in de wedstrijd weet te houden ondanks de vele kansen van Ter Leede. Een minuut voor de rust valt dan toch de tegengoal. Op het vervelendste moment mogelijk komen de Poeldijkers op een 1-0 achterstand.

    Na rust gooit Verburch 2 de schroom van zich af en gaat het feller de wedstrijd in. De scheidsrechter laat echter veel toe, vaak iets te veel en ook een zwaar pikkende grensrechter aan de zijde van Ter Leede staat hij oogluikend toe. Verburch 2 komt echter steeds meer in de wedstrijd en diep in de tweede helft wordt Baris Dogrusoz de diepte ingestuurd. Met een mooi wippertje weet hij de bal over de keeper in de goal te werken en de mannen van trainer Hans van Rijthoven komen op 1-1. Daarna zakt Verburch niet in en gaat het nog gretig door en wat volgt is een intense strijd om te punten.

    Tegen het einde van de wedstrijd lijkt Verburch steeds meer te mikken op de 1-1, wat gezien de tegenstander geen slecht resultaat zou zijn. Maar in een van de allerlaatste minuten voor het einde slaat het spreekwoordelijke noodlot dan toch toe. Het is Stefano de Ruijt die de bal probeert weg te koppen, vervolgens bijna zijn tanden verliest en de scheidsrechter die weer eens vergat te fluiten, vervolgens komt de bal bij Ter Leede terecht en zij scoren de 2-1. Met opgeheven hoofd kan Verburch 2 uitkijken naar volgende week, maar een zwaar pikkende grensrechter en een scheids die niet altijd even scherp was, gaven toch een zure nasmaak aan de wedstrijd.