• -
  Verburch komt te kort.
  Afgelopen zaterdag stond de derby van het Westland op het programma, Monster dat een knappe kop positie heeft ingenomen en op weg lijkt naar een 2e kampioenschap op rij probeerde door het stelen van de mascotte van Verburch de Poelukkers al vroeg in de week op een dwaal spoor te zetten.
  Als Verburch supporter hoop je dat de derby een wedstrijd op zich is en dat de spelers net dat beetje extra kunnen geven zodat er weer eens een keer van Monster gewonnen kon worden. Verburch begon redelijk goed aan de wedstrijd, het oogde fel en Monster had wellicht wat plankenkoorts. Het was dan ook Vince van der Knaap die met een goede kopbal de doelman van Monster verschalkte, helaas was het de verdediger van Monster die goed opgesteld stond op de doellijn en de bal uit de doelmond werkte. Verburch kreeg hierdoor wat meer vertrouwen en in de minuten die daarna volgde leek het wel eens een mooie dag te kunnen gaan worden. Echter was het Monster die via de linkerkant vrij kon door lopen, goed kon voorzetten en de afgeslagen bal werd eenvoudig binnen gewerkt 1-0. Verburch moest hier van bij komen en moest deze klap even verwerken. Voor dat iedereen het wist was er door knullige communicatie tussen keeper en verdediger dat Monster een vrije trap net binnen de 16 kreeg. Ook deze bal werd niet goed verdedigd en de stand was al snel 2-0.
  Toch rechtte Verburch de rug en door aanvallend spel, kreeg Verburch een terechte penalty. Vlak voor rust schoot Vince van der Knaap de 2-1 tegen de touwen. 2-1 de rust in, ik denk dat menig Verburch supporter hier erg blij mee was.
  Na rust leek Verburch de eerste 10 minuten aan te dringen, heel gevaarlijk kon het niet worden. Maar het was Monster dat geschrokken was van het tegen doelpunt voor rust. En op dat moment niet hun beste spel speelde. Helaas was het in 65e minuut toch Monster dat redelijk eenvoudig de 3-1 op het scorebord bracht. Helaas was daarna de wedstijd gespeeld. Monster kon nog heel eenvoudig de 4-1 en zelfs de 5-1 maken. De uitslag is iet wat geflatteerd. Maar zeker gezien de laatste 20 minuten had Verburch nergens recht op.
  Over 2 weken staat misschien wel een belangrijkere wedstrijd op het programma, thuis word er op 4 Mei afgetrapt tegen Oliveo. Verburch speelt nog 4 wedstrijd en heeft alles nog in eigen hand. Een mooi resultaat tegen Oliveo kan wel eens zorgen voor een mooi eind van het seizoen. Bij een nederlaag zal er naar onder gekeken moeten worden en dat verdient deze groep niet.
  Tot dan!