• -
  Verburch 2 sluit seizoen af met overwinning in de Hoek

  Na de zege van vorige week waarmee het 2e van Verburch zich nagenoeg zeker speelde van weer een seizoen in de 1e klasse, zat er voor de wedstrijd tegen HVC’10 2 maar een ding op: niet met grote cijfers verliezen om de nacompetitie te ontlopen. In een regenachtig Hoek van Holland echter ging Verburch 2 gewoon op zoek naar de 3 punten, net als het 2e van HVC’10 dat de punten hard nodig had om een thuisvoordeel te verkrijgen in de nacompetitie.

  Onder leiding van trainer John Zuiderwijk werd een sterk elftal met ervaring en jong talent het veld in gestuurd. Het 2e van HVC liet zich echter niet zomaar de kaas van het brood eten. En na ongeveer 30 minuten spelen komen zij op voorsprong door een goed uitgevoerde aanval die eindigt met een keihard schot in de goal van keeper Benito Stijger. Daarna zoekt Verburch weer meer de aanval en gaat het spel op en neer.

  Eindelijk weer doelpunt Scott Vijverberg
  Na rust gaat Verburch 2 weer op jacht naar een doelpunt. En dat lukt als Scott Vijverberg 1-op-1 met de keeper komt en weet te scoren en daarmee de stand op 1-1 brengt. In de laatste wedstrijd van het seizoen weet hij gelukkig eindelijk weer wat scoren is. HVC echter heeft de punten hard nodig en kan zich geen verlies permitteren, dus voeren zij de druk op. Het is in deze fase Benito Stijger die de Poeldijkers op de been houdt door solide te keepen, iets dat hij het hele seizoen al gedaan heeft.

  Enkele minuten voor het einde van de pot vindt een publiekswissel plaats voor Verburch 2-aanvoerder Sander Rens die afscheid neemt van de selectie. In alles lijkt het dan af te stevenen op een gelijk spel. Tot in de allerlaatste minuut van de pot Verburch een corner krijgt, deze in de kluts belandt en plotseling door Dave Scholtes gescoord wordt. Dus sluit Verburch 2 het seizoen positief af met een verdiende overwinning en we bedanken de spelers die het tweede na dit seizoen gaan verlaten!


  Verburch Selectie neemt afscheid van Sander Rens
  Zaterdag 25 mei nam de Verburch Selectie afscheid van Sander Rens met een publiekswissel tegen HVC’10 2. In het jaar 2012-2013 maakte hij officieel de overstap naar de selectie, na het seizoen ervoor al vaak in het 1e en 2e gespeeld te hebben. In deze tijd maakte hij samen met enkele andere selectiespelers al de overstap van de zondag naar de zaterdag, voordat het 1e officieel ook deze overstap maakte. Hierna was Sander een vaste waarde van het tweede en speelde hij ieder seizoen ook meerdere wedstrijden voor het 1e. De laatste jaren was hij aanvoerder van het 2e elftal en konden we genieten van zijn sluwe overtredingen en verfijnde traptechniek. Meer dan 10 jaar in de selectie is zeker een bedankje waard: Sander bedankt!

  Verburch Selectie