• -
  Op sportpark Het Hoge Land werd om 14:30 afgetrapt voor de wedstrijd tussen CVV Berkel en Verburch. Beide teams hadden verschillende belangen in deze wedstrijd. Berkel streed nog voor lijfsbehoud in de competitie, terwijl Verburch vooral gefocust was op het helpen van hun spits Vince van der Knaap om topscorer van het Westland te worden.

  De wedstrijd begon met een aanvallend ingesteld Verburch, wat al snel zijn vruchten afwierp. Vince van der Knaap opende de score voor Verburch met een fraai doelpunt, waardoor de stand op 0-1 kwam. Deze voorsprong was echter van korte duur. Berkel wist een hoekschop te forceren na een verdedigingsfout van Verburch, en vanuit deze corner werd de gelijkmaker binnengeschoten. De eerste helft eindigde daarmee in een 1-1 stand.

  Na rust kwam Berkel als herboren uit de kleedkamers. Met volle druk op de verdediging van Verburch wist Berkel binnen korte tijd meerdere keren te scoren. De geel-blauwen lieten hun aanvallende kracht zien en binnen een mum van tijd stond er een 5-1 stand op het scorebord in het voordeel van Berkel. Verburch leek overdonderd door het spel van Berkel en kwam nauwelijks aan voetballen toe.

  In de laatste tien minuten van de wedstrijd probeerde Verburch nog iets terug te doen. Vince van der Knaap wist opnieuw het net te vinden en bracht de stand op 5-2. Dit doelpunt werd uitbundig gevierd door het team en de supporters, ondanks de op dat moment al ongunstige tussenstand.

  De wedstrijd eindigde in een 5-2 overwinning voor CVV Berkel. Voor Verburch was het een teleurstellende afsluiting van de competitie, maar dit doet niets af aan hun goede seizoen dat resulteerde in een mooie 7e plek op de ranglijst.

  Verburch kan zich nu gaan richten op de halve finale van de Westland Cup, waarin zij het op dinsdag 4 juni om 19:30 zullen opnemen tegen FC 's-Gravezande. We hopen jullie daar weer te zien om het team aan te moedigen!