• Beloften Vitesse Delft in eerste helft maatje te groot voor beloften Verburch

  29 sep 2021
 • Na bijna 1 jaar is het dan eindelijk weer zo ver, er mag weer gespeeld worden en ook de beloften competitie is weer gestart. De laatste wedstrijd dateert alweer van 1 jaar geleden, toen werd er gewonnen van de beloften van Schipluiden. Verburch komt uit in de Delftse Beloften competitie waarin het in een poule is ingedeeld met de beloften van RKDEO, DVC, DWO en de tegenstander van vandaag Vitesse Delft. 

  Verburch trainers Martin (trainer O19-1) en Ryan (trainer O14-1) hebben voor deze wedstrijd 16 spelers geselecteerd waarmee wordt getracht de punten uit Delft op te halen en af te leveren op sportcentrum Verburch. Het team bestaande uit Tobias, Dave, Revy, Ference, Sherano en Stefano vanuit de senioren aangevuld met Dylan, Jesse, Daymerick, Senna, Raphael, Lucio, Ibrahim, Yarno, Donald en Daniel allen vanuit de O19 selectie is een ploeg waarbij een aantal jongens met ervaring in het eerste elftal gecombineerd worden met talentvolle jeugdspelers. De gemiddelde leeftijd van deze groep kwam dan ook uit op 18,5 jaar, waardoor Verburch dus met een vrij jonge selectie aan de aftrap verscheen.

  Om 20:00 start de wedstrijd op het prima onderhouden gras op het hoofdveld van Vitesse Delft. Verburch start in een traditionele 1-4-3-3 formatie tegen Vitesse Delft. De mannen uit Delft spelen met 2 spitsen en erg dynamische ‘’10’’  dat zorgt voor veel gevaar en de defensie van Verburch behoorlijk op de proef stelt. De nummer 10,21 en 11 zijn sterke mannen die veel gebruik maken van de ruimte achter de laatste linie van Verburch. Het strijdplan van trainers Ryan en Martin komt nauwelijks uit, omdat de backs van Vitesse hoog staan en onze buitenspelers keer op keer als backs op het veld staan. Aan de bal is Verburch bij vlagen goed, maar vaak te gehaast en slordig. Het is duidelijk dat Vitesse wat verder is in het bewaren van de rust aan de bal en dat de wisselwerking tussen de spitsen i.c.m. de 10 goed uitgevoerd wordt. Verdedigend staat het niet goed bij Verburch. Met Dylan ( 16 ), Jesse ( 16 ), Daymerick ( 18 ), Stefano ( 19 ) en Dave ( 20 ) is de achterhoede van Verburch jong. Vooral de ruimte achter de laatste linie wordt erg goed benut en daaruit krijgen de mannen uit Delft meerdere kansen. Dylan houdt zijn goal voor een lange tijd goed schoon, maar wat al een tijdje in de lucht hing gebeurde uiteindelijk, 1-0 voor Vitesse. Vitesse dicteert de wedstrijd en Verburch heeft moeite. Toch laat het met momenten zien dat de jeugd eraan komt. Kort combinatie spel zorgt zo nu en dan voor gevaar, maar na verkeerd uitverdedigen is het Vitesse die het keihard afstraft. 2-0. De wedstrijd blijft in de eerste helft op en neer golven. Door wederom een te korte terugspeelbal en een wonderschone goal van de nummer 10 loopt Vitesse nog voor rust uit naar zo bleek later de eindstand van 4-0. 

  In de rust proberen de trainers in samenwerking met de groep, zelfredzaamheid is een groot goed, tot oplossingen te komen. Wat gebeurd er? Wat was ons doel? Is het gelukt? Hoe pakken wij het aan en hoe lossen wij ons voetbalprobleem op. Het bord komt erbij en er wordt een nieuwe tactiek bedacht. 1-5-4-1 met een ruit op het middenveld bij balverlies. Niet meer de middenvelders uit elkaar laten trekken en de bal naar de zijkant dwingen. Minder hoog staan, om de ruimte achter de laatste linie compacter te maken. Er wordt in de rust ook 1 wissel doorgevoerd. De pas 16 jarige keeper Dylan wordt in de goal vervangen door Tobias. 

  Na rust zien wij een ander Verburch. De organisatie staat beter. Revy die als aanvoerder de jongere jeugd van Verburch aanstuurt. Daymerick die zichzelf heeft herpakt. Het is goed om te zien. Vitesse Delft is niet meer zo dominant en gevaarlijk als in de eerste helft en dit is absoluut de verdienste van de groep. Ference (21)  wordt vervangen door Yarno (17), Lucio (17)  door Daniel (17). De jonge ploeg van Verburch krijgt zelfs de overhand en bepaalt het spel nu. Vitesse wordt slordig en vind niet zo gemakkelijk de oplossing meer zoals ze die de eerste 45 minuten vonden. Senna (17) en Raphael (18) gaan er ook af, daarvoor komen Donald (18) en Ibrahim (18) voor in de plaats. In deze fase van de wedstrijd verdiende de mannen uit Poeldijk absoluut een doelpunt. De ruimtes aan de zijkanten worden nu goed ingevuld en het is Vitesse Delft die in deze fase echt geluk heeft dat Verburch niet tot scoren komt. De aanvallen zijn goed uitgespeeld en vooral via de rechterkant met de jonge Jesse is het genieten. 

  Tuurlijk blijft Vitesse gevaarlijk en ook de ploeg uit Delft heeft een mooie toekomst met de beloften. Het is een goed uitgebalanceerd team met veel kracht en kwaliteit. Vooral de wissels van de 10 en 6 zorgen ervoor dat Verburch iets meer ademruimte krijgt. Uiteindelijk blijft de ruststand op het bord en gaat Verburch zonder punten terug naar Poeldijk. Toch hebben de trainers geen slecht gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. Het is een beloften elftal, waar de jeugd de kans krijgt en de senioren ze kunnen helpen. Dat is zeker gebeurd als je de 2 helften tegen elkaar wegzet. Kijken of wij de lessen van Vitesse Delft mee kunnen nemen naar de wedstrijd van RKDEO. 

   

  De Razende Reporter!