• Brugklasbegeleiding op Verburch

  13 dec 2018
 • Van woensdag 9 januari 2019 tot en met de voorjaarsvakantie starten we weer met brugklasbegeleiding op Verburch.

   

  Van basisschool naar brugklas is een grote stap. Ineens krijg je te maken met nieuwe vakken en meerdere docenten, een grotere school en stapels huiswerk. Die overgang is best lastig. Brugklassers hebben regelmatig moeite met goed plannen, leren voor toetsen (het ‘leren leren’), of met bedenken wat de beste aanpak is voor verschillende vakken.

  Met brugklasbegeleiding helpen wij ze daar een handje bij. In 7 weken komen de belangrijkste struikelblokken aan bod en geven we praktische tips, uitleg en strategieën om de brugklas te trotseren. Onderwerpen die onder andere aan bod komen:
   
  Hoe houd je je agenda bij?
  Hoe leer je voor toetsen van verschillende vakken?
  Hoe oefen je voor leestoetsen? En voor luistertoetsen?
  Hoe plan je je huiswerk?
  Hoe houd je je aandacht erbij?

  Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen van de leerlingen zelf en gaan ze aan de slag met hun huiswerk.

  De kleinschaligheid, de intensiviteit van de begeleiding en de betrokkenheid van de begeleiders zijn positieve aspecten waar de leerlingen baat bij hebben. Wij proberen een warme en huiselijke sfeer te creëren waarin leerlingen zich snel op hun gemak voelen. Bij M2 Dubbele Leerkracht gelden ook heel duidelijke regels, zodat een serieuze en prettige werkomgeving gehandhaafd blijft. Het uiteindelijke doel is nog steeds de leerlingen vaardigheden aan te leren waarmee ze zelfstandig en op eigen kracht hun studie kunnen voortzetten.

  Voor meer informatie kunt u terecht op www.m2dubbeleleerkracht.nl