• De laatste minuut
    13 mei 2023. De dag van de dubbele ontmoeting tussen Verburch en Monster op het Poeldijkse terrein aan de Arckelweg. 2 wedstrijden die de nodige emotie en sfeer met zich meebrachten. Voordat het spektakel los zou barsten tussen de beiden eerste teams, mochten de beide 2e teams eerst uitvechten hoe de punten tussen hen verdeeld zouden worden. Het kampioenschap, een periode pakken voor promotie, eer uit de derby. Allemaal factoren die een rol speelde in deze pot.
    Opstelling van Verburch 2:
    Benito Stijger
    Quinten Meerstadt (Daan Bekkers), Dennis Hoogervorst, Dave Scholtes, Luuk van der Haak (Mitchel Duijvesteijn)
    Sander Rens, Jorn Mieog, Shyrano Karia (Wesley Vollebregt)
    Tim van Luijk (Daniel Verseput), Nick van Zijl, Scott Vijverberg (Lorenzo Bernardon)

Met een heerlijk zomers zonnetje werd er om 12 uur afgetrapt voor de derby tussen Verburch 2 en SC Monster 2. Met de wedstrijd in Monster in het achterhoofd (waar SC Monster de overhand had) gingen de mannen voor een revanche. Vanaf minuut 1 zat Verburch er dicht op. Duels werden aangegaan en de scherpte was er. De wedstrijd speelde zich in het begin daarom ook erg veel af op het middenveld, want beide ploegen kwamen er maar mondjesmaat doorheen. Toch kwamen er aan beide kanten kleine kansjes, maar de score werd nog niet geopend. Tot wat later in de eerste helft. Nadat de bal tegen een Monsterse arm werd geschoten, volgde een penalty die Sander Rens koeltjes binnen wist te schieten. 1-0 en de mannen gingen met deze voorsprong de rust in.
    In de rust werden er enkele wissels toegepast aan beide kanten en was er voor de oranje mannen 1 doel: De voorsprong vasthouden of vergroten. Helaas werd de bal na een strakke dieptebal hard langs Benito Stijger geschoten. 1-1. Toch werd de strijdlust niet minder en ook nu volgde er een aantal wissels, want de mannen in het veld gaven 130%. Dit zorgde er aan Monsterse kant wel voor dat er niet meer binnen de regels werd verdedigd, wat een rode kaart tot gevolg had. De ruimtes werden groter en het spel verplaatste zich geregeld heel snel van de ene naar de andere goal. Beide teams konden er nog met de winst vandoor en dat bleek ook wel in de laatste periode van de wedstrijd. Ongeveer 5 minuten voor het einde van de wedstrijd krijgt Nick van Zijl de bal voor zijn voeten na een mooie actie over de zijkant. Zonder enige twijfel (ja echt) schoot de bal zowat door het dak van de goal. 2-1 en het feest werd al gevierd met aanwezige fans voor de kantine. Hans van Rijthoven gaf zijn ploeg mee om de rust te bewaren en de wedstrijd nu uit te voetballen. Beide teams wisselde nog 1 laatste keer en brachten de torens van beide dorpen in het veld (die beiden een rol zouden spelen in het slot van de wedstrijd). Voor Monster leverde dit meteen wat op, want vanuit een corner wisten ze door een kopbal te scoren... Verburch kon het niet geloven. 2-2, en nog maar enkele minuten op de klok. Zou de wedstrijd dan geen winnaar krijgen? In de blessuretijd mocht Verburch nog eens naar voren en wist uit de actie een hoekschop over te houden. Iedereen werd in stelling gebracht en zo gingen ook alle lange mannen van Verburch richting de 16 meter. De hoekschop wordt genomen, maar Wesley Vollebregt kan niet bij de bal omdat hij wordt geduwd. Voor de scheidsrechter genoeg reden om een penalty te geven en dus aan aanvoerder Sander Rens om met hoge druk de wedstrijd te beslissen. De scheidersrechter floot en de bal vloog hard achter de keeper van SC Monster 2 in het net. 3-2!!!! En dit werd met het hele team en de fans groots