• Dikke nederlaag Verburch op eigen veld

25 feb 2019
  • Na de even verdiende als ruime zege vorige week op DUNO ging Verburch afgelopen zaterdag op eigen veld met grote cijfers ten onder. Vooral de teletekstsupporters zullen hun wenkbrauwen hebben gefronst en gedacht hebben aan een afgang, maar de aanwezigen langs het veld zullen het er over eens zijn dat de uitslag geflatteerd was.

Na een sterke openingsfase van de gasten uit Maasland kwam Verburch gaandeweg steeds beter in de wedstrijd. MVV gaf de nodige ruimte weg die door de thuisploeg vrij goed werd benut en steeds meer verschenen de oranjehemden voor het doel. Toch was de ruststand 0-1 en dit was enerzijds te danken aan een knappe schuiver van de aanvoerder van de Maaslanders halverwege de eerste helft, maar anderzijds ook aan het missen van een aantal riante mogelijkheden door de thuisploeg. Luc van der Knaap kopte van een paar meter over het goal, schoof ook nog een bal in kansrijke positie naast en Ricardo van der Knaap en Sven van der Meer kregen het in het slotoffensief van de eerste helft niet voor elkaar om twee gevaarlijke corners om te zetten in een doelpunt. Tot zo ver nog niks aan de hand.

In de tweede helft startte MVV ’27 wat beter en kreeg het wat meer druk op de Poeldijkse helft. Door de geboden ruimte ontstond een leuke, open wedstrijd. De gasten gingen hier aanzienlijk beter mee om. Binnen het uur was de wedstrijd beslist na twee identieke goals, knap uitgespeeld, waardoor er plotseling 0-3 op het scorebord verscheen. En ook nu nog leek het geen uitgemaakte zaak dat het hierbij zou blijven, want beide teams bleven op zoek naar een doelpunt. Verburch miste in deze fase wederom twee grote mogelijkheden, terwijl MVV dodelijk effectief de wedstrijd na 75 minuten in het slot gooide na een knappe goal uit een snelle tegenaanval. Hiermee was de geest wel uit de wedstrijd en Verburch trachtte minder risico te nemen en de score niet verder op te laten voeren. Toch viel er nog een treffer te noteren en dit was ook direct de mooiste van de middag. Een prachtige uithaal vanaf een meter of 25 werd onhoudbaar in de kruising gepoeierd achter doelman Dennis Oldenburg.

Komend weekend geniet Verburch van een vrij weekend en de week erna wacht wederom een thuiswedstrijd tegen Hercules. Ook deze wedstrijd vangt om 15.15 aan.