• Dikke nederlaag voor Verburch tegen Schipluiden

13 mei 2019
  • Het ontbreken van de druk van het moeten presteren, lijkt Verburch geen goed te doen. Na de nederlaag van 3 weken geleden bij Naaldwijk verloren de oranjehemden afgelopen zaterdag op eigen veld met 3-6 van Schipluiden.

Het spel van de thuisploeg was veel te slordig om aanspraak te kunnen maken op minimaal een punt. Schipluiden kende in de voorhoede hun gevaarlijkste linie. Met twee handige buitenspelers en een prima aanspeelpunt in de as werd de verdediging van Verburch meerdere malen uitgespeeld. In de eerste helft bleef de score nog beperkt. Na zo’n 25 minuten opende Schipluiden de score, gevolgd door de gelijkmaker van Jordy Zwinkels. Vlak voor rust kwamen de gasten weer op voorsprong, waarmee de ruststand op 1-2 kwam te staan. Als alle gecreëerde kansen waren benut, had de score veel hoger geweest.

In de tweede helft ontstond een hele open wedstrijd, waarin beide ploegen onwijs veel ruimte prijs gaven. De Schipluidenaren wisten hier het beste mee om te gaan, al wist ook de thuisploeg voldoende kansen te creëren. Via de snelle 1-3 en 1-4 leek eerst een monsterscore in de maak, maar Verburch richtte zich op en scoorde via verdediger Jim van den Bos de 2-4. Vervolgens maakte Schipluiden in kort tijdbestek de 2-5 en 2-6, werden over en weer vele kansen verprutst en zorgde Wesley Vollebregt met een rake kopbal voor de 3-6 eindstand.

Voor beide ploegen veranderde er zodoende weinig aan de stand op de ranglijst. Verburch moet er in de komende weken voor zorgen dat het goede gevoel weer terugkomt om op die wijze het seizoen waardig af te sluiten en Schipluiden kan zich opmaken voor de nacompetitie.

Komende zaterdag speelt Verburch om 14.30 bij koploper Wateringse Veld/Kranenburg.