• Een belangrijke wedstrijd in de middenmoot
  Verburch 2 – UVS 2, een belangrijke wedstrijd in de middenmoot
  Ons mooie sportpark was vandaag het strijdtoneel van de wedstrijd Verburch 2 – UVS 2. De heenwedstrijd werd door een late goal gewonnen door Verburch en ook vandaag gingen we de strijd aan om de 3 punten in Poeldijk te houden. Beide ploegen stonden voorafgaand aan het duel op 18 punten uit 15 gespeelde wedstrijden. Allemaal ingrediënten voor een spannende pot.
  Opstelling van Verburch 2:
  Tom vd Spek
  Terence vd Berg (Dennis Hoogervorst), Dave Scholtes, Stefano de Ruijt, Beau van Bergenhenegouwen
  Sander Rens, Mitchel Duijvesteijn, Shyrano Karia (Wesley Vollebregt)
  Kevin Wilmer (Lorenzo Bernardon), Daniel Verseput, Jorn Mieog

  Nadat UVS de tos had gewonnen en bepaald was dat Verburch de wedstrijd mocht gaan aftrappen, werd er eerst een minuut stilte gehouden. Dit alles ter herdenking en overlijden van een gewaardeerd lid van Verburch Klaas van den Berg.
  Verburch liet UVS tot op bepaalde hoogte het spel maken. Iets waar UVS niet altijd even makkelijk uit kwam. Via de linker kant van UVS werden ze wel een aantal keer gevaarlijk, maar er werd slordig omgegaan met de laatste pass of een schot op goal door de ploeg uit Leiden. Verburch groeide in de wedstrijd naar mate de 1e helft vorderde. Er kwamen steeds meer kansen voor de thuisploeg. Helaas wisten de voorhoedespelers elkaar een aantal keer net niet te vinden, maar toen was Dave Scholtes daar. Na een goede actie aan de zijkant van Jorn Mieog en een (onbedoeld?) overstapje van Kevin Wilmer, kon de doorgeschoven centrale verdediger de bal in de hoek van de goal schuiven. 1-0 voor de thuisploeg en met deze stand gingen de ploegen uiteindelijk na 45 minuten ook de kleedkamer in.
  In de rust werden er door de trainer een aantal wissels doorgevoerd en kwamen de spelers in nieuwe samenstelling het veld weer op. UVS mocht aftrappen en werd ook meteen gevaarlijk, want ze moesten iets gaan doen om de achterstand om te buigen. De 11 man van Verburch wisten ook dat ze hard moesten werken om de periode na rust door te komen en gelukkig lukte dit ook. Door het leveren van strijd en het werken voor elkaar werden de kansen van UVS afgeslagen. Na een minuut of 20 in de 2e helft kwamen er dan ook echt weer kansen voor Verburch om de voorsprong te vergroten. Met nog zo´n 10 minuten te spelen vergroot Verburch dan ook de voorsprong. Jorn Mieog kon de bal die lang bleef hangen in het 16 meter gebied met een rollertje langs de keeper schieten. 2-0. Lang bleef die score niet staan op het scorebord, want meteen in de aanval die volgde op deze goal scoorde UVS een discutabele, naar buitenspel ruikende 2-1. Spannend werd het echter niet meer en Verburch hield de punten in de Poeluk.
  3 belangrijke punten dus voor Verburch 2, dat nu de aansluiting behoud met het middenveld in de competitie.
  Volgende week zaterdag mag Verburch 2 naar Sassenheim op bezoek bij Ter Leede. Wederom een ploeg waartegen punten gepakt moeten worden. Alle support is welkom en dan zien we u graag om 13.00 uur op sportpark Roodemolen. Tot volgende week!