• Een zwaarbevochten gelijkspel houdt onderlinge afstand in punten op 1.
  Vandaag stond voor de mannen van Verburch 2 de verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Daarnaast was het niet alleen ver, maar ook een belangrijke pot. Het gaat hier namelijk om een van de concurrenten in de middenmoot, Ter Leede 2. Om 13.00 mocht er met prachtig weer en onder leiding van de heer Meloen afgetrapt worden door Verburch.
  Opstelling van Verburch 2:
  Benito Stijger
  Terence vd Berg (Daan Bekkers), Dennis Hoogervorst, Dave Scholtes, Beau van Bergenhenegouwen
  Sander Rens, Mitchel Duijvesteijn, Jorn Mieog
  Kevin Wilmer, Nick van Zijl, Shyrano Karia

  Verburch begon in balbezit en kreeg vanaf de eerste minuut veel druk van Ter Leede. De mannen uit Sassenheim wilde ons niet of zo min mogelijk op laten bouwen en probeerde ons vanuit achteruit vast te zetten. Aan de andere kant waren het juist de mannen uit Poeldijk die compact verdedigde en de verdedigers van Ter Leede dwongen om de lange bal te spelen. Toch viel die lange bal een aantal keer goed en kreeg Ter Leede een aantal kansjes. Verburch bleef goed coachen en bleven als 1 team spelen en verdedigen. Dit zorgde ervoor dat de ploeg uit Sassenheim niet gevaarlijker kon worden dan die paar voorzetten vanaf de zijkant na een lange bal van achteruit. Zelf wist Verburch helaas nog niet gevaarlijk te worden en dus waren we tevreden over een 0-0 stand bij rust.
  In de rust werd die positiviteit ook omgezet naar een strijdplan voor de 2e helft. In de 2e helft werd ook al gauw duidelijk dat Ter Leede opzoek ging naar de 3 punten. Er werd aanvallender gespeeld en wij als Verburch 2 zijnde werden steeds verder terug gedrongen naar de eigen helft. Er kwamen gevaarlijke kansen voor Ter Leede. Ballen op de paal en ballen op de lat. Maar misschien nog wel belangrijker, ze kregen de bal ook zeker niet langs een geweldig keepende Benito Stijger. Je merkte dat de spelers en de staf van Ter Leede er moedeloos van werd. Verburch bleef maar strijden en plots waren daar richting het einde van de wedstrijd nog 2 grote kansen. Kevin Wilmer kreeg helaas na een mooie lange bal de bal niet langs de keeper en Shyrano en Nick hadden net iets te veel tijd nodig voor een schot, waardoor de verdedigers op tijd terug waren en kans was verkeken. Eindstand dus 0-0, maar als je kijkt naar die 2 hele gevaarlijke kansen op het einde had er wellicht (tegen de verhoudingen in) iets meer ingezeten voor Verburch,
  Wel een belangrijk punt als het gaat om de aansluiting in de middenmoot. Hard gestreden als 1 team dus met een tevreden gevoel gingen de mannen weer terug naar Poeldijk.
  Volgende week zaterdag, op 18 maart, staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Quick Boys 3 is dan de tegenstander. Dit keer zal er om 11.30 afgetrapt worden, we zien u graag langs de lijn! Tot volgende week!