• Goede zege Verburch op Maasdijk

11 feb 2019
  • Na twee nederlagen op rij proefde Verburch afgelopen zaterdag weer eens het zoet van een overwinning. Tegenstander Maasdijk, traditioneel een lastige opponent, werd met minimaal verschil verslagen, waardoor Verburch zich stevig nestelt op de vijfde plaats.
    Vooraf leek de harde wind een bepalende factor te gaan worden voor de beide teams, maar eigenlijk was de thuisploeg driekwart wedstrijd de bovenliggende partij. Maasdijk speelde de eerste helft met de wind in de rug, deelde de eerste speldenprikjes uit, maar werd al snel ver teruggedrongen door Verburch. Het wist alle tweede ballen op te pikken en van daaruit ook snel de ruimte op de flanken zoeken. De voorzetting was echter ondermaats, waardoor vooral heel veel corners werden gecreëerd. De grootste kans in de eerste helft werd voorlangs geschoten door Jordy Zwinkels, nadat hij door Sander Rens prachtig vrij voor de keeper werd gezet. Maasdijk wist in de eerste helft geen kansen van belang te creëren, waardoor de ruststand 0-0 bleef.
    In de tweede helft een vergelijkbaar beeld met de eerste helft. Maasdijk werd nog verder teruggedrongen op eigen helft, vanwege de wind zij nu tegen hadden. Al snel kreeg Luc van der Knaap een enorme kopkans na een voorzet vanaf de linkerflank, maar hij wist het doel vanaf een meter of vijf te hoog te zoeken. Even later maakte hij deze misser echter goed door een fout in de opbouw van Maasdijk wel doeltreffend af te ronden, door de bal diagonaal langs de uitkomende doelman te schuiven. Zoals wel vaker was dit het kantelpunt in de wedstrijd, want vanaf dit moment ging Maasdijk steeds verder weg van de verdedigende stellingen. De druk op de Poeldijkse helft nam toe, maar de verdediging gaf eigenlijk geen kansen meer weg, waardoor de gasten nauwelijks gevaar stichtten. Na 4 minuten blessuretijd vond de scheidsrechter van dienst het welletjes en blies voor de laatste keer, waardoor Verburch weer eens wist te winnen.
    Komende zaterdag wacht Verburch een uitwedstrijd bij DUNO. Deze wedstrijd vangt om 14.30 aan.