• Historie vv-Verburch
 • Het ontstaan van deze Poeldijkse sport vereniging : Na RHODA (1921) en PFC (1928) werd er op 27 april 1949 in Poeldijk voor de derde keer een voetbalvereniging opgericht. De officiële naam was : R.K.S.V. Verburch, vernoemd naar pastoor Franciscus Verburch. In 1950 betrad de voetbalvereniging haar eigen terrein, gelegen aan de Wateringse weg. De afdeling voetbal van Verburch had toen al 15 elftallen ! 
  Op 23 juni 1949 werd de RK Handbalvereniging "Lenig en Snel" opgericht. M.i.v. 1 januari 1951 werd de naam D.I.O.S. (Doorzetten Is Ons Streven). Op 1 augustus 1957 fuseerde D.I.O.S. met R.K.S.V. Verburch. In 1964 betrad men het huidige sportpark aan de Arckelweg in Poeldijk. Oorspronkelijk alleen als handbal- en voetbalvereniging. Maar in de loop der jaren zijn er bij  s.v. Verburch vele sporten bijgekomen: Tennis, Turnen, Judo, Wandelen, Tafeltennis, Badminton, Volleybal, Schaken, Boogschieten en Jeu de Boules. De komst van de jan van de Valk sporthal in 1980 heeft daar sterk aan bijgedragen. Zo is Verburch uitgegroeid tot een omni-sportvereniging waar de Poeldijkse gemeenschap zich naast de gezellighied ook kan uitleven in meerdere takken van sport. Na de eeuwwisseling is sportvereniging Verburch (s.v. Verburch) omgedoopt tot Stichting Omnivereniging Verburch, waarna de voetbaltak werd omgedoopt tot voetbalvereniging Verburch (v.v. Verburch)

  VERBURCH VOETBAL is een begrip in Poeldijk. Zowel op zaterdag als zondag worden vele wedstrijden gespeeld op het fraaie sportcomplex aan de Arckelweg. Op zaterdag is het wekelijks een drukte van jewelste. Alle jeugdteams vanaf 6 jaar tot 18 jaar, zowel jongens als meisjes, spelen dan hun wekelijkse wedstrijd. Ook 2 heren seniorenteams spelen op deze dag hun wedstrijden. In speciale ledenvergadering in januari 2014 wordt met 92% stemmen "voor" besloten ook het 'vlaggenschip' voortaan te laten spelen op zaterdag.
  Op zondag komen de overige recreatieve seniorenteams in actie. Zowel recreatief als prestatief. Veel supporters en belangstellende volgen nauwgezet de verrichtingen van het eerste Team.

  Naast het veldvoetbal biedt V.V. Verburch ook de gelegenheid in de sporthal te voetballen. Op de vrijdagavonden vindt er een interne zaalcompetitie plaats en op zondagochtend spelen veel leden op een ontspannen manier hun onderlinge “potje” voetbal.

  V.V. Verburch is dus uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met bijna 700 leden en donateurs. De jeugdafdeling is met 270 leden het grootst. De grootte van de afdeling senioren is de laatste jaren stabiel gebleven en telt nu 260 leden en een reservoir aan 165 “rustende leden”.

  De trainingsfaciliteiten zijn de afgelopen jaren ook op een hoger niveau gebracht. Bijzonder trots zijn we op ons clubhuis dat qua sfeer en mogelijkheden uniek is in de wijde omgeving. We beschikken over een schitterende lichtinstallatie rondom het hoofdveld waardoor avondwedstrijden tot de mogelijkheden behoort. Wat dat betreft stapt Verburch met zijn fantastische sportcomplex vol goede moed de toekomst in.