• Interne KNVB cursus en Hoofd Opleiding A met succes afgerond

  8 mei 2019
 • Woensdag 17 april kregen de cursisten die met succes de interne Jeugd Voetbal Trainer Coach cursus (JVTC) hebben gevolgd een certificaat uitgereikt uit handen van voorzitter Hans Mieog. 4 woensdagavonden kregen de cursisten door Technisch Coördinator Pieter Batenburg een programma aangereikt wat voor iedere trainer/coach bruikbaar is. Wat is de structuur van voetbal? Hoe analyseer ik een wedstrijd? Hoe geef ik een training en wat zijn kwaliteiten die ik als trainer/coach moet hebben waren thema's die voorbij kwamen.

  De afsluiting van de cursus betekende ook de afsluiting van de cursus Hoofd Opleiding A die Pieter Batenburg volgde. Het laatste examen was het geven vd interne jvtc cursus. Het diploma Hoofd Opleiding A geeft Pieter o.a. het recht om uit naam van de KNVB (inclusief certificering) de module Jeugdvoetbaltrainer-coach (JVTC) te geven binnen Verburch aan het eigen jeugdvoetbalkader.
  De opleiding duurde 1,5 jaar en is het hoogste diploma op amateurniveau. In Nederland bezitten nu 20 mensen het diploma.

  Inmiddels is er ook al een 2e ronde gaande van de JVTC die gevolgd wordt door 9 Verburch trainers. Binnenkort zal hier ook een diplomering van plaatsvinden.

  Op de foto de geslaagden: Ference van den Berg, Patrick van Dijk, Mesut Altunbas, Fred vd Knaap, Jelle Pronk en Jan Willem Nederpelt.