• JO11-3 pakt winst in stromende regen

16 sep 2017
  • Er zijn van die dagen dat je je als voetbalmoeder afvraagt waar je het allemaal voor doet. Wanneer we ons op zaterdagochtend 8.00 in de stromende regen melden bij sportpark Ockenburg is dat toch wel iets wat even door mijn hoofd schiet. Het feit dat we geen wissels hebben en dat een omgewaaide boom ervoor gezorgd heeft dat er na afloop van de wedstrijd geen warme douche te verwachten is draagt niet bij aan de feestvreugde. En 1 blik op buienradar verteld mij dat het de komende uren niet veel droger gaat worden, sterker nog; er komt nog veel meer regen aan.
    Gelukkig heeft de JO11-3 geen last van dit soort aanstellerij en vol goede moed beginnen ze aan de wedstrijd. Met Maarten vandaag als invallende keeper hebben we een positief team opgesteld staan! Vanaf het eerste fluitsignaal is duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd zijn. Die Haghe oogt ook fris en energiek en beide teams krijgen goede kansen. Helaas weet Die Haghe als eerste een kans te benutten en kijken we tegen een 1-0 achterstand aan. Ondanks de gutsende regen laten de jongens hun schouders niet hangen en blijven ze knokken. Vlak voor het rustsignaal weet Tygo een hoekschop in te koppen! Dat hij dit moet bekopen met een dikke lip nemen we op de koop toe; het is rust en we staan gelijk!
    In het begin van de tweede helft heeft Verburch de overhand. Er wordt goed samengespeeld en mooie combinaties gemaakt. Maarten staat fantastisch te keepen en al snel maakt Stan een schitterende tweede goal. Nicky en Cruz weten menig tegenstander te passeren met mooie bewegingen en Mees staat als een huis te verdedigen. De jongens hebben de smaak te pakken: Jason maakt de 1-3 en het wordt ook al snel 1-4 dankzij Stan. Heel even laten we de verdediging verslappen en weet Die Haghe toch nog dapper door te breken wat resulteert in de eindstand: 2-4 voor Verburch!
    Stan, Cruz, Mees, Tygo,Nicky, Jason en Maarten; top gespeeld heren!
    Een voetbalmoeder.