• JO13 op koers. Volgende bekerronde bereikt.

18 sep 2019
  • Het jeugdbeleid binnen Verburch werpt steeds vaker zijn vruchten af. Diverse jeugdteams ontwikkelen zich goed en je ziet spelers verder groeien. Zo ook bij het team onder 13. De romp van dit team bestaat uit de spelers die vorig jaar overkwamen van onder 11. Vorig seizoen speelden zij  op een half veld en de vraag was hoe zij de overgang naar een groot veld zouden verteren. Daarnaast was er de nodige routine van de tweede jaars en een enkele aanvulling, kortom de nodige  ingrediënten voor een ideale mix. Met de deskundige begeleiding van hoofdtrainer Paul en assistenten Dave en Dennis moeten stappen gemaakt kunnen worden,

Verburch is ingedeeld in de hoofdklasse en er zal iedere week gestreden moeten worden voor een goed resultaat. Voor de beker was men ingedeeld bij RCL, Concordia en de Betrokken Spartaan. De supporters keken uit naar de wedstrijden. Was Verburch in staat om partij te bieden? Voetballend staan zij hun mannetje, maar er komen meer facetten kijken om een goed resultaat te behalen. De eerste wedstrijd  was tegen RCL. Verburch liet zich, na een wat moeilijk begin, goed zien en behaalde een 4 tegen 0 overwinning, In de tweede wedstrijd werd Concordia met 3 tegen 0 aan de zegekar gebonden. Zou De Betrokken Spartaan het volgende slachtoffer worden?

Met zeer veel supporters was Verburch afgereisd naar Rotterdam. Onder een stralende zon werd gespeculeerd over de wedstrijd, Fysiek leken we in de minderheid dus moest het voetballend opgelost worden. Zouden we de druk aankunnen?

Direct na het beginsignaal  van de uitstekend fluitende arbiter kon al geconstateerd worden dat we erg onder de indruk waren van de tegenstander.  De Spartaan schuwde de duels niet en Verburch was steeds een fractie van een seconde te laat.  Desondanks probeerden we het eigen spelletje te spelen, maar er was geen tijd om een balletje rustig aan te nemen. De druk was enorm en we lieten ons aftroeven op verschillende terreinen.  Voor dat we het wisten stonden we met 3 tegen 0 achter en een afgang werd gevreesd. Langzaam maar zeker herstelden we ons. De intimidatie van Spartaan was uitgewerkt en ook wij lieten het kaas niet meer van ons brood eten. We kwamen steeds beter in de wedstrijd en de Spartaan moest alles uit de kast halen om staande te blijven. Verschillende malen trokken zij aan de noodrem. Toch kwam Verburch terug voor de rust met een mooi doelpunt. Wat zou de tweede helft gaan brengen. Zou Verburch door kunnen pakken en zich niet meer laten intimideren?  Het antwoord was volmondig: ja. In de tweede helft waren we de bovenliggende partij. Alleen vergaten we ons te belonen. Door een werkelijk mooi doelpunt werd het 3 tegen 2, doch de gelijkmaker bleef uit. Ondanks de nederlaag werden we toch eerste in de poule en bekeren we door. Daarnaast werd in deze wedstrijd duidelijk, dat we ons niet moeten laten intimideren. Uitgaan van eigen kracht, sterk in de duels en er direct vanaf het begin vol ingaan zijn de lessen die hopelijk geleerd zijn.  Het geeft vertrouwen voor de toekomst, voor de competitie.

Alle toeschouwers wensen  de spelers van Verburch onder 13 en haar volledig staf een onvergetelijk voetbalseizoen toe, waarin iedere speler zich verder zal kunnen ontwikkelen. Dan is de toekomst gewaarborgd.  Tevens nodigen wij allen uit dit met eigen ogen te komen zien.

De eerste competitiewedstrijd is  a.s. zaterdag thuis tegen Wateringse Veld , aanvang 10.15 uur.

Tot dan.