• JO15-2 kampioen

3 jun 2019
  • Maandagavond 27 mei was het zover...de onder15-2 moest voor hun kampioenswedstrijd uit bij Die Haghe zijn.
    Om 6 uur waren de jongens present bij Die Haghe. De spanning was van de gezichten af te lezen. Snel omkleden en na een gedegen warming-up was het tijd voor de aftrap.
    Voor die Haghe stond er niets meer op het spel, maar toch wilden ze koste wat het kost de wedstrijd winnen. Een vrije trap buiten de 16 belandde in de verre kruising. Daar had echt niemand op gerekend. Gelukkig heeft de Onder 15-2 wel vaker met het bijltje gehakt dat het even niet liep zoals ze wilden en dus bleven ze er voor vechten. De hoop werd niet opgegeven. Zelfs niet nadat de scheidsrechter een overduidelijke handsbal niet wilde zien waaruit de 2-0 voortkwam. De Verburch-toppers gingen toch wel boos naar de kleedkamer, want dit was toch echt niet zo gepland. In de kleedkamer zijn de nodige woorden gezegd. Na rust werd er nog harder gestreden met elkaar en dat resulteerde in de 2-1. Was het geloof bij sommige spelers weg, dan kwam dit razendsnel terug. Verburch bleef aanvallen. Het werd 2-2. Het massaal toegestroomde publiek werd gek van de spanning. Verburch had namelijk in de tweede helft duidelijk het overwicht, maar ze moesten winnen; een gelijkspel was niet voldoende. Vlak voor tijd een corner voor Verburch, waarbij iedereen inclusief keeper naar het vijandelijke doel trok. De bal kwam bij de eerste paal terecht en werd prachtig in het doel gekopt door een speler van Die Haghe. Wat een ontlading volgde er toen. De scheidsrechter wilde echter nog niet van een eindsignaal weten, dus de spelers hielden hun koppie er bij en schoten elke bal vakkundig de sloot in of naar voren. Weg van het doel. De laatste actie was een klemvaste bal van de keeper en toen vond de scheids het toch ook genoeg. Een zeer terechte overwinning maakte de onder 15-2 KAMPIOEN. En dat werd gevierd met vuurwerk, bloemen en champagne.

Team, coaches en ouders: gefeliciteerd!