• JO15-3 speelt gelijk maar verdiende meer

16 sep 2017
  • Wat een heerlijke voetbalzaterdag. Eerst als supporter om 8.00 uur bij Die Haghe waar de O11-3 speelde in de stromende regen, met een 4-2 winst als resultaat.
    Vervolgens om 12.00 uur voetballen met O15-3 bij HBS. Om 10.45 uur een bespreking hij Verburch en dan met z’n allen naar HBS.
    Dit was voor ons de 3e bekerwedstrijd, de 2 eerdere wedstrijden gingen verloren. Tegen HBS hadden we echt het gevoel dat er een overwinning in zat. Verburch speelde de eerste helft echt heel goed, met als resultaat een bal op de lat en een bal naast gekopt uit een corner. Helaas hadden we pech met het afronden. Er werd echt goed gevoetbald, daar lag het niet aan. Het enige wat de jongens nalieten was zichzelf belonen met een doelpunt. De tegenstander kwam er niet aan te pas.

We begonnen ook weer goed in de tweede helft. We hadden twee goede kansen, maar als je zelf niet scoort dan geldt de regel dat de tegenstander dat wel doet. Dylan stond heel de eerste helft goed te keepen, maar maakte 2 keer een fout in de tweede helft. De tegenstander strafte dit direct af. Hierdoor kwamen we 2-0 achter. Dylan baalde als een stekker, maar de ploeg bleef heel positief. Gelukkig scoorde Verburch uit een mooie aanval de 2-1 met een mooi doelpunt van Bart. Heel de tweede helft bleven de jongens goed voetballen alleen de bal wilde er gewoon niet in. Zeker twee minuten in blessuretijd kregen we twee keer achter elkaar een corner. Dylan vroeg of hij mee mocht naar voren. En ja hoor echt in de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg Dylan de bal op zijn voet en haalde verwoestend uit. De bal ging er via de paal loeihard in. Gelijk daarna vloot de scheidsrechter af met als resultaat een meer dan verdiende 2-2. Het was echt een heel leuke wedstrijd tegen een zeer sportieve ploeg!
    Waar ik het meeste trots op ben is dat de jongens als team bleven knokken en ondanks dat er soms fouten werden gemaakt toch positief bleven naar elkaar.
    Een trotse coach