• Kan Verburch 2 weer punten pakken in Hoek van holland?
    Op zaterdag 26 augustus was het tweede elftal van HVC'10 de tegenstander van Verburch 2. Verburch speelde vorige week gelijk en was gebrand om deze week 3 punten mee naar huis te nemen. De tegenstander, HVC'10 2, had vorige week 8-1 verloren van Honselersdijk 2 en ging dus opzoek naar de sportieve revanche.
    Opstelling van Verburch 2:
    Tom vd Spek
    Mitchel Duijvesteijn, Wesley Vollebregt, Dave Carlo Scholtes, Beau van Bergenhenegouwen
    Sander Rens, Jorn Mieog, Eray Yucel (Daan Bekkers)
    Ruben Bom (Shyrano Karia), Kevin Wilmer, Sander Bom

Om 11.30 werd de wedstrijd begonnen onder leiding van mevrouw Beekmans. Beide ploegen wilden graag aanvallen en zetten veel druk. De scheidsrechter van dienst zorgde wellicht bij wat spelers voor wat extra motivatie, maar het duurde toch nog even voor de gevaarlijke kansen kwamen. Een aantal overtredingen op de aanvallers van Verburch, zorgde voor mooie kansen uit vrije trappen. Helaas stond het visier van de vrijetrap specialisten niet helemaal op scherp en wist Verburch deze kansen niet te verzilveren. Hoewel Verburch goed druk zette op de verdediging van de tegenstander waren het de mannen uit Hoek van holland die daarna de gevaarlijkste kansen kregen. Gelukkig stond Tom vd Spek vanaf moment 1 goed te keepen en kon hij in de eerste helft de 0 op het scorebord houden. Verburch werd uit een corner nog 1 keer gevaarlijk in de eerste helft, maar de kopbal van Kevin Wilmer belandde op de lat en in de rebound kreeg Sander Bom de bal helaas niet langs de verdedigers. HVC'10 2 – Verburch 2 na 45 minuten dus 0-0.
    Verburch was in de rust genoodzaakt om te wisselen na een vervelende blessure / botsing van Ruben Bom met een speler van HVC'10. Shyrano mocht zijn plek in gaan vullen. Dit veranderde verder nog niets aan het spelbeeld, want in alle eerlijkheid waren de gevaarlijkste kansen wederom voor HVC'10. Ook nu konden de mannen uit poeldijk weer rekenen op goed keeperswerk van Tom vd Spek. Om toch een punt mee naar Verburch te kunnen nemen, bleef de ploeg uit poeldijk knokken tot de laatste minuten om een tegengoal te voorkomen. Via de counter kwam Verburch nog 1 of 2 keer dicht bij de goal, maar dat mocht helaas niet baten. Tegen het einde van de wedstrijd schoot Sander Rens de bal nog tegen de scheidsrechter aan, die daarna op hulp kon rekenen van een aantal spelers waarvan we eerder nog niet wisten dat die als ''verzorger'' bekend waren. Kort daarna vond ze het genoeg geweest en floot ze af met een stand van 0-0 op het scorebord.
    Het was een fysiek zware wedstrijd voor beide ploegen, waarbij Verburch tevreden kan zijn met een punt. Tom vd Spek had hierin een grote rol met goed keeperswerk en is dus naar mijn mening ook zeker ''man of the match''.
    Volgende week in het sinterklaas weekend speelt Verburch 2 THUIS. Om 12 uur zal de wedstrijd afgetrapt worden tegen DSO 2 uit Zoetermeer. We zien u graag weer langs de zijlijn!