• KMD maatje te groot voor Verburch

27 sep 2020
  • Ook de tweede wedstrijd van de competitie gaat verloren. Nadat vorige week werd verloren van Die haghe was het nu KMD dat zeker op basis van de 2de helft gewoon de terechte winnaar was.

Als je naar de uitslag kijkt dan zou je zeggen dat verburch kansloos was, maar dat was zeker niet zo kansloos als de uitslag doet vermoeden.

In de eerste helft zijn er gewoon mogelijkheden en verburch wil echt opbouwen. Het komt ongelukkig op 0-1 achter in een fase waarin KMD echt niet het betere van het spel heeft. Ze waren zeker wel gevaarlijk, spelen met 4 aanvallers heel erg dwingend op de 2de bal en daaruit worden ze gevaarlijk. Verburch probeert vanuit achterin de vrije man te vinden en dat lukt bij vlagen gewoon goed. In de 40ste minuut is er weer zo een moment dat verburch balverlies lijdt op het middenveld. Precies in de val gelopen die KMD uit heeft gezet. De NR11, de plaaggeest van de middag zegt dankjewel en ramt de bal na een individuele actie in de verre hoek. 0-2 opslag van rust.

De tweede helft is gewoon slecht vanuit Verburch kant. 0 beleving, 0 drive, 0 het vermogen om in taak te voetballen. Verburch heeft werkelijk in de eerste 30 min na rust niks te vertellen en maakt fout op fout. Het schakelt niet goed om bij momenten van balverlies en geeft veel en veels teveel ruimte. KMD loopt eigenlijk vrij eenvoudig uit naar 0-4 en in deze fase is het Davey, die erger voorkomt. Na wat wissels kan Verburch nog wel de eer redden en 1-4 maken. Ibrahim die zijn eerste minuten kan maken na lang blessureleed ( hamstring ) laat gelijk zijn waarde zien voor het team. Na een goede actie geeft hij Lucio een niet te missen kans, maar is het voor iedereen nog wel de vraag of Lucio de bal maakt of David. Goed de bal ligt erin het publiek zingt het verburch lied, maar het zorgt niet voor een opleving. Verburch wordt nog 1x helemaal uitgespeeld en KMD bepaald de einduitslag op 1-5.

Verburch doet zich zelf tekort in mijn optiek. Het was veels teveel met elkaar bezig en dat is gewoon zonde. Er is veel gebeurd in dit elftal, iets wat de mensen binnen de club maar al te goed weten. 9 spelers weg 7 nieuw erbij en dat heeft tijd nodig om te vormen. Conditioneel moet het beter, maar ook de automatisme is er nog niet. Helemaal niet erg natuurlijk, maar wat ik wel jammer vond, is het in mijn ogen gebrek aan mentaliteit om voor elkaar te werken als het minder goed gaat. Doe dit beter mannen en succes volgende week.

DE REPORTER ,
rfwbs-slide