• Lyra JO19-1 - Verburch JO19-1

9 nov 2021
  • Na de knappe winst van vorige week, moest Verburch JO19-1 het deze week in een uitwedstrijd opnemen tegen koploper Lyra ;-) Met het meegereisde luidruchtige muppet-legioen van Verburch op het balkon, zou je een flitsend begin verwachten van onze Verburchers, maar dat was helaas niet het geval.
    Lyra zat er wel direct bovenop, waar Verburch mat, slordig en onrustig spel liet zien. Hierdoor stond er al snel terecht 1-0 op het scorebord. Ondanks dat de thuisploeg in de eerste helft meer balbezit-, en het betere van het spel had, verzuimde Verburch toch ook drie maal te scoren uit een counter. Hierdoor zou 1-0 ook de stand zijn waarmee ze de rust in gingen.
    Na de rust begon een feller Verburch, op zoek te gaan naar de goal. Addiss kon net langs de uitgekomen keeper de 1-1 inschieten na een goed blok van, de als een zeehond blaffende, Lucio. Dat smaakte naar meer.
    Verburch hield de druk erop en de 1-2 zat echt in de lucht, maar verzuimde de kansen af te ronden.
    En waar je zelf verzuimd om de kansen te benutten, geldt de voetbalwet dat het doelpunt aan de andere kant gaat vallen. En dat gebeurde ook. Tegen de verhouding in werd het in een tijd van een paar minuten 1-3.
    Het positieve was dat Verburch de koppies niet gingen hangen, ze de mouwen opstroopten en dat Raph nog scoorde, echter het negatieve was dat Lyra eerst de 4-1 maakte. Helaas was uiteindelijk 4-2 de geflatteerde eindstand.

Het was een wedstrijd met twee gezichten, een mat Verburch vóór rust en een fel Verburch ná rust. Als trouwe toeschouwer vraag ik me wel steeds af waarom we pas zo laat fel worden.

Het is natuurlijk leuker om een verslag te schrijven als je wint, maar laten we ondanks het verlies toch weer wat positieve punten benoemen en meenemen naar de volgende wedstrijd; We hebben ondanks de vele blessures er toch een wedstrijd van gemaakt, veel kansen gecreëerd, de invallers ( incl. van onder 17, dank boys!) deden het prima en Hulk kwam ook door de blaastest.

Volgende week een flinke kluif voor de beker thuis tegen de advocatenkindjes van HBS. Maar zolang je er zelf maar in gelooft is alles mogelijk.