• Mak Verburch schenkt LYRA de overwinning

21 jan 2019
  • Een kraker op papier, een makke vertoning in de praktijk. Van tevoren was er aan Poeldijkse zijde goede hoop om de nummer twee van de ranglijst op eigen veld pijn te doen, maar de vorm die de oranjehemden afgelopen zaterdag toonden was ondermaats. Met een 4-0 nederlaag werd het gat naar de bovenste twee ploegen alleen maar groter.
    De nederlaag viel Verburch zelf aan te rekenen. De thuisploeg was feller in de duels en troefde de Poeldijkers bij regelmaat af, van waaruit gevaar ontstond. Al in de eerste minuten drukte LYRA de gasten een aantal keren in de verdrukking, maar wist het niet te scoren. Aan de andere kant kreeg Luc van der Knaap wel een grote kans om de 0-1 aan te laten tekenen. Halverwege de eerste helft viel de 1-0 en deze goal was typerend voor hoe de wedstrijd verliep. Een van richting veranderde dieptepass werd door de verdediging van Verburch niet goed verwerkt, kon zodoende door de spits van LYRA worden opgepikt en diagonaal langs doelman Stijger worden geschoven. Na deze treffer leek Verburch iets meer van zich af te bijten, werden op het middenveld wat meer duels gewonnen en werden er op de flanken een aantal overtalsituaties gecreëerd, maar de laatste pass was te vaak ondermaats. Vlak voor rust kreeg Dave Zwinkels met een kopbal wel bijna de gelijkmaker op het scorebord, maar de doelman van de thuisploeg redde knap.
    Direct na de rust was de 2-0 al een feit. Bij een corner van de thuisploeg mocht er vanaf een meter of 5 vrij worden ingekopt. Verburch mocht ook deze goal zichzelf aanrekenen. In het restant van de wedstrijd probeerde Verburch het wel, maar was het spel voetbaltechnisch onder de maat. LYRA bleef goed druk houden op de man en de bal, waardoor Verburch geen grote kansen meer kon noteren. De roodhemden maakten er zelf nog twee bij, profiteerden hiermee optimaal van de geboden ruimte en voerden de score op tot 4-0.
    Komende zaterdag speelt Verburch om 15.15 thuis tegen MVV ’27.