• Meeslepend spektakel eindigt onbeslist

  17 feb 2019
 • Op Sportpark Verburch stond zaterdag een absoluut topduel op het programma: Verburch JO15-1 - FC Lisse JO15-1, of te wel beide koplopers in de hoofdklasse tegenover elkaar. Een geweldige affiche derhalve. En met het heerlijke lenteweer, het bijna uitverkochte stadion en de uitzinnige supporterslegioenen langs de lijnen was de ambiance perfect voor een spetterende topper.

  Verburch begon meer dan uitstekend aan de wedstrijd. De Oranjehemden zetten de Lissenaren diep op eigen helft onder druk en daar wisten de geelblauwen geen raad mee. Verburch speelde goed, gedreven en geïnspireerd en bood FC Lisse geen tel rust om op adem te komen. De Poeldijkers heersten op alle fronten en liepen binnen 10 minuten met heel fraai spel uit naar een riante 2-0 voorsprong. Voor zowel de neutrale als de minder neutrale toeschouwer was het genieten met een grote G.
  Maar die voorsprong werd blijkbaar te gemakkelijk verkregen, want het spel van Verburch werd allengs met de minuut minder. Het drukzetten werd minder, de tactische discipline werd minder, duels werden verloren en de tweede bal was steeds vaker voor FC Lisse. De Lissenaren begonnen zelfs geloof te krijgen in een beter resultaat. Het middenveld van Verburch werd in het laatste kwart van de eerste helft zelfs overlopen en in minder dan tien minuten boog FC Lisse de achterstand van 2-0 om naar een voorsprong van 2-3 ... Verburch was onherkenbaar ...
  De stand van 2-3 was meteen de ruststand. De rust kwam precies op tijd om de brokstukken bij elkaar te rapen en het in de koppies weer fris te krijgen voor de tweede helft.

  De tweede helft startten beide ploegen fel met veel stevige duels en (iets te) veel overtredingen. Bij één van die duels beging de goalie van FC Lisse een lichte overtreding: strafschop voor Verburch. De pingel werd feilloos ingeschoten: 3-3.
  Na de gelijkmaker ging “de beuk” er pas goed in. De referee had de handen vol aan de stevige duels. Het spel dreigde zelfs uit de hand te lopen na een grove charge van Verburch die met rood werd bestraft. De grimmige sfeer op het veld hoorde wel een beetje bij deze topper en sloeg ook over naar beide legioenen langs de lijn.
  Met tien man moest Verburch verder en dat deden de Oranjehemden met verve. Er werd nog een tandje bijgezet en in ondertal werden zelfs kansen gecreëerd. Bij één van die kansen wist de Poeldijkse aanvaller zijn grote teen net iets eerder tegen de bal te zetten dan de Lissese keeper, waarna de bal met een grote boog tegen de touwen stuiterde: 4-3.
  FC Lisse zette vervolgens aan voor een slotoffensief, maar een hecht Poeldijks collectief gaf geen krimp. En als er gevaar dreigde, dan redde de Poeldijkse goalie met fraaie reflexen.
  Het was een bloedstollend spannende slotfase en het leek erop dat door keihard te knokken de Poeldijkse winst over de streep getrokken kon worden ... helaas lukte dat net niet ... de bijna tien minuten extra tijd was toch een tel te lang. Verburch ging op randje zestien pingelen - in plaats van de bal weg te rossen - met fataal balverlies tot gevolg: 4-4.
  Die gelijke stand bleef tot aan het einde op het scorebord staan.

  Na het laatste fluitsignaal duurde het even voordat de kruitdampen opgetrokken waren. En dat was goed, want dat hoort na een spetterende topper.
  De koplopers maakten er een fraai duel van met alle facetten die een topwedstrijd kenmerken: goed voetbal, stevige duels, veel goals, gele en rode kaarten ...
  En al met al konden beide ploegen tevreden zijn met het gelijke spel ... Het is eigenlijk jammer dat de wedstrijd nu al op het programma stond en niet aan het einde van de competitie. Zo'n wedstrijd als deze zou een geweldige apotheose zijn geweest van een topseizoen ...