• Moeizame start van 2023 voor Verburch 2
  Voor de eerste wedstrijd na de winterstop stond er een uitwedstrijd tegen Velo 2 op het programma.
  De mannen, onder leiding van Hans van Rijthoven, zijn tijdens het trainingskamp in Antwerpen zowel fysiek als mentaal klaargestoomd voor de tweede seizoenshelft, en ook aan motivatie was geen gebrek om de 3 punten mee naar Poeldijk te nemen.
  Ondanks de strak blauwe lucht logen de temperaturen er niet om, het was koud, maar eenmaal na de warming-up waren de oranjehemden klaar om in de volgende opstelling de strijd aan te gaan:
  Nigel de Werk, Dave Scholtes (Stefano de Ruijt), Dennis Hoogervorst, Levi v.d Kaay, Beau van Bergen (Terence vd Berg) , Mitchell Duijvesteijn (Eray Yucel), Sander Rens (Shyrano Karia), Jorn Mieog, Nick van Zijl, Daniel Verseput, Tim van Luijk.
  Zoals vooraf in de kleedkamer afgesproken begonnen we fel aan de wedstrij d, met hoog druk zetten en veel pressie. Velo had zichtbaar moeite met de manier van druk zetten van Verburch. Het zorgde ervoor dat de thuisploeg rommelig was in de opbouw en vaak koos voor de lange cross bal van achteruit.
  Zonder tot echt grote kansen te komen kon wel gesteld worden dat Verburch de bovenliggende partij was. Na een aanval via de rechterkant werd een voorzet geblokt door een Wateringse arm in eigen zestien, penalty. Sander ging achter de bal staan, de aanvoerder schoot moeiteloos raak ondanks een wanhopige poging van de keeper van Velo om Sander te laten twijfelen voor welke hoek te kiezen. 0-1.
  Na de goal was er een fase waarin de druk van Verburch op de tegenstander afnam en de strijd gelijkwaardig werd. Na een voorzet halverwege de helft van Verburch richting de spits van Velo werd er raak gekopt wat de tussen- en tevens ruststand bracht op 1-1.
  Na rust begon Verburch de grip op de wedstrijd verder te verliezen. Velo was feller in de duels en wisten de teamgenoten makkelijker te vinden. Het resulteerde dan ook in een vrij snelle tegentreffer na rust, 2-1.
  Ook na de tweede goal bleef de thuisploeg de bovenliggende partij. Pas tegen het einde van de wedstrijd vond Verburch de energie om er nog een slotoffensief uit te persen. Door risico’s te nemen en in een 3-3-4 formatie te gaan spelen kwamen er nog enkele kansen met als climax de kopbal op de lat van Tim.
  Dit mocht echter niet baten en zo eindigde de wedstrijd in een voor Verburch teleurstellend resultaat, waar toch het gevoel overheerste dat een gelijkspel meer op zijn plek was geweest.
  Het verlies betekend dat de ranglijst nog meer in elkaar schuift. De nummer 4 tot en met 9 van de ranglijst staan binnen 5 punten van elkaar, met Verburch nog altijd op plek 7.
  We nemen de lessen uit deze wedstrijd met ons mee en zullen volgende week gemotiveerd en getergd aan de aftrap verschijnen. Dan wacht namelijk een thuisduel met de huidige nummer 4 van de ranglijst, Honselersdijk 2, die om 12:00 zal worden afgetrapt.