• Mooi weer, geen wind én 3 punten in Schipluiden

  Zaterdag middag om 14.30 uur begon de wedstrijd tussen de nummer 9 Schipluiden en de nummer 3 Verburch met een heerlijk schijnend zonnetje.

  Verburch begon scherp aan het duel waarbij na 1 minuut eigenlijk de eerste kans al aandiende. Via wat combinaties aan de linkerflank werd Miquel de diepte ingestuurd waardoor hij op doel af kon. Helaas bleef de goal uit maar het was direct duidelijk dat Verburch voor 3 punten is gekomen. Na 5 minuten toch wel een merkwaardig moment waar een botsing plaats vond met onze keeper Dylan Kuiper en een speler van Schipluiden. Dit leidde erdoor dat Dylan niet verder kon en gewisseld moest worden. En ja, dan zal je altijd zien als zoiets gebeurt dat we geen reserve keeper mee hebben. Er moest dus een veldspeler op goal. Na wat overleg was de keuze gemaakt en ging Tim van Luik op goal. Overigens foutloos gekeept. Het was de taak van Verburch om nu niet nu de focus te verliezen en door moest gaan hoe het de eerste minuten begon.

  Verburch bleef meer aan de bal en bleef de druk opvoeren om de voorsprong op zich te nemen. Er werd hier en daar ook fel gestreden door beide ploegen wat leidde tot een vrije trap aan de rechterkant van het veld voor Verburch. Deze werd door Dylan Boere ingebracht in de zestien van Schipluiden en die vond uiteindelijk Vince vd Knaap die mooi tegendraads inkopte om zo de voorsprong op het scorebord te zeten: 0-1. Binnen het halfuur konden we ook de 0-2 noteren. Ference vd Berg was de diepte ingelopen om vanaf de rechterkant een voorzet te geven. Het leek een makkelijke prooi voor de verdediger van Schipluiden om de bal uit te verdedigen maar dit gebeurde niet. Gelukkig was Vince attent en kon hij de bal in de korte hoek schieten om zo de voorsprong te vergroten. Dit was tevens ook de ruststand.

  In de rust weer een keeperswissel waar Benito Stijger zich had gehaast om vanuit Sassenheim naar Schipluiden te komen om de tweede helft uit te keepen. Tim van Luik werd weer veldspeler en Benito mocht de goal in. Met een paar lange, kopsterke spelers ging Schipluiden meer de lange bal hanteren om van daaruit een poging te doen om de aansluitingstreffer te maken. Na een minuut of tien lukte dat ook en kwam Schipluiden terug tot 1-2.

  Voor Verburch was het zaak om weer het niveau van de eerste helft op te pakken om zo de score uit te breiden. In de tweede helft was het duidelijk dat dit meer op strijd moest gebeuren. De wedstrijd leek uiteindelijk beslist doordat de 1-3 werd gescoord. De grensrechter dacht hier anders over en vlagde helaas voor buitenspel. Of dit het geval was durven we nog steeds geen uitspraak over te doen maar goed het bleef bij 1-2. Schipluiden werd nog 1 keer heel gevaarlijk via een vrije trap die eerst werd weggewerkt door Verburch maar voor een tweede keer werd ingebracht. Verburch dacht aan buitenspel voor de aanvaller van Schipluiden maar de vlag bleef omlaag. Benito redde uitstekend maar de bal bleef wel hangen in het zestien meter gebied. Uiteindelijk kon de bal worden weggewerkt en was het gevaar weg.

  Na 90 minuten en wat extra tijd kon Verburch 3 punten bijschrijven want het bleef bij 1-2. Een belangrijke overwinning in de strijd om de periode. Aanstaande zaterdag treffen we MVV 27 op Sportpark Verburch. Let op, we beginnen een halfuur eerder, 14.00 uur. Hopelijk tot dan!