• Nieuws van de toernooicommissie

8 nov 2019
  • De afgelopen jaren heeft de toernooicommissie met veel plezier het thuistoernooi georganiseerd voor JO8 t-m JO15 en heeft geprobeerd voor dezelfde teams leuke uit-toernooien te regelen. Het werd de afgelopen echter steeds lastiger om de toernooiorganisatie succesvol te laten zijn.
    Er werden door de KNVB steeds minder vrije speeldagen ingeroosterd in de competitieschema´s, waardoor vrijwel alle verenigingen in de regio op dezelfde momenten een toernooi organiseerden en dus in dezelfde vijver zaten te vissen voor deelnemende teams als Verburch.
    Daarnaast ontwikkelde zich een trend waarbij teams zich steeds gemakkelijker afmeldden voor deelname, of zelfs zonder enig bericht helemaal niet opkwamen dagen.
    Blijkbaar geldt ´´afspraak is afspraak´´ niet meer tegenwoordig.

In overleg met Pieter Batenburg en Ryan Harteveld is de conclusie getrokken, dat de huidige toernooiopzet geen toekomst meer heeft.
    Voor het lopende seizoen betekent dat, dat er geen Verburch-toernooi zal worden georganiseerd. Voor de teams JO8 t/m JO15 zal wel worden ingeschreven voor minimaal twee uit-toernooien.

De werkzaamheden van de toernooicommissie zijn daarmee feitelijk opgeschort en omdat een aantal leden iets anders binnen de vereniging zal gaan doen, zal er gezocht gaan worden naar nieuwe enthousiastelingen voor de toernooicommissie. Er zal dan samen met Pieter en Ryan getracht moeten worden een nieuw concept te vinden voor de toekomst.

Er zijn echter nog meer (goede) ontwikkelingen te melden voor het lopende seizoen.
    In de eerste plaats is er op 13 april 2020 voor de eerste elftallen JO9, JO11, JO13, JO15, JO17 en JO19 - zoals gebruikelijk - het Westlands Kampioenschap. Nieuw dit jaar is dat er ook voor de eerste elftallen JO8, JO10 en JO12 op 13 april 2020 een eigen Westlands Kampioenschap zal worden gespeeld.
    In de tweede plaats komt er een eigen Westlands Kampioenschap voor alle niet-eerste elftallen JO8 t/m JO15 op 30 mei 2020.
    Berichtgeving hierover volgt binennkort.

Het Westlands Kampioenschap zal overigens worden geteld als één van de twee uit-toernooien, waardoor er naast het WK voor nog minimaal één uit-toernooi zal worden ingeschreven voor de teams JO8 t/m JO15.