• Ontketend Verburch overklast Oegstgeest

  26 jan 2020
 • Na weer een week met een extra wedstrijd op dinsdag moet Verburch vandaag naar het mooie Oegstgeest een complex waar de trainer niet echt een leuke herinnering aan heeft. Vorig jaar werden er namelijk dure punten verspeeld op het hoofdveld door 2-2 gelijk te spelen, dit jaar gaan wij voor een gezonde revanche. Voordat wij het verder over de wedstrijd tegen Oegstgeest gaan hebben was er eerst nog een wedstrijd voor de wintercompetitie tegen VFC op dinsdag. De ploeg uit Vlaardingen was al eerder de tegenstander voor Verburch ( 6-3 voor Verburch ) het begon toen heel erg fanatiek met een 0-2 voorsprong. Ook nu kwamen de mannen uit Vlaardingen 0-1 voor, maar opnieuw stelde Verburch orde op zaken, door nog voor rust op 2-1 voor te komen. Vooral het spel na rust was hoopvol voor de wedstrijd tegen Oegstgeest. De aanvallen en de momenten aan de bal waren echt heel erg sterk. Verburch wint de wedstrijd volkomen terecht met 6-1, op naar Oegstgeest.

  Het was vroeg 08:15 de oogjes van de mannen waren klein en de zorgen voor de trainer groot, want door ziekte en blessures moest de basis op 2 plekken gewijzigd worden t.o.v vorige week. Mitchel, Dylano, Pim 2.0, Imti, Darren, Efe, Tyler, Tim, Janshir, Roan ( Wout ) en Daniel. Savio heeft een blessure, Pim 1.0 de griep en Artur is nog geschorst. Noel en Keano maken minuten in de 15-2. Na wat koffie voor de trainer en de nodige kilometers komt de spelerstrein van auto's aan bij Oegstgeest. De warming up was van het niveau??? Wat willen wij nu de lijn omhoog volhouden of weer lekker makkelijk denken en de wedstrijd verliezen. Nee wij willen winnen, was het antwoord. Nou laat dat dan maar zien..........!

  DE WEDSTRIJD begint en HOE.....! Verburch is ontketend wat een start. De mannen uit Oegstgeest zijn helemaal overrompelt door wat Verburch laat zien. De pressie is zelf zo hoog dat de laatste linie 5 meter over de middenlijn staat. Verburch zit er overal bovenop en geeft de mannen uit Oegstgeest geen millimeter, los van de pressie is het voetbal echt geweldig. Snel diep denken als het kan en de balbezit houden als dat niet kan na een omschakeling. 2 belangrijke spelprincipes waar veel op wordt getraind. Als je dan zit te kijken naar hoe de groep dat uitvoert, dan kun je alleen maar genieten. Kans op kans krijgt Verburch, Oegstgeest heeft geluk dat het niet al op 0-2 achter staat na 4 minuten spelen. Het is dat laatste tikkie, die ene teen, dat ene been, wat net steeds niet goed gaat, gebuikt wordt. Na 9 minuten spelen is het dan eindelijk wel raak. Na een goeie actie aan de rechterkant van Janshir bereikt hij met een geweldige voorzet de naar binnengekomen Daniel. 0-1! Verburch blijft de druk erop houden en opnieuw worden er kansen gemist, opnieuw dat teentje, net niet en dat linkerbeentje :D Tot minuut 15, want wat hebben wij daarvan genoten. Een aanval zoals je die graag ziet, ik zeg er wel bij dat dit zeker niet de enige mooie aanval is van deze nieuwe jaargang, maar wel eentje waar ik heel erg trots op ben. De bal eruit, diep denken, lopende mensen en elkaar die bal gunnen! Uiteindelijk is het Tim die Roan bereikt, 0-2! De resterende minuten in de eerste helft op de laatste 8 minuten na is Verburch echt niet te houden. In deze fase had de scoren gemakkelijk op kunnen lopen naar 0-6, maar het blijft 0-2 tot de rust.

  In de rust wordt er tegen de mannen gezegd dat ze vooral Oegstgeest inleven hebben gelaten en dat ze vooral op moeten letten dat de linies nog compacter blijven. Uiteraard is het advies om de scoren uit te breiden en Oegstgeest niet in de wedstrijd te laten komen.

  Na rust is het tempo te laag en duurt het daardoor soms te lang. Oegstgeest komt daardoor iets meer van hun eigen helft af. Verburch krijgt opnieuw kansen, maar jeetje wat een pech heeft Verburch en wat een geluk voor Oegstgeest. Ballen worden van de lijn gehaald, gaan net naast of missen net de kracht om de keeper helemaal kansloos te laten. En dan komt Oegstgeest terug, want ja de eeuwenoude voetbalwet, als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. Bij een slap pressie momenten aan de rechterzijde van het veld is het Oegstgeest die eigenlijk met hun enige echte kans deze helft in de 45 minuut de bal tegen de touwen schiet. 1-2 Oegstgeest leeft en Verburch tja, die houding direct na de goal. Mikail komt nu een keer de dugout uit. KOP OMHOOG, Martin doet er nog een schepje op, niks aan de hand jullie moet jezelf gewoon belonen, hoger tempo nu. De motor wordt als het waren weer aangezet. De pressie gaat er weer vol op en Verburch verovert de bal hoog op de helft van de tegenpartij. Roan ziet Tim diep gaan en die wil de bal voorgeven op de inlopende Daniel. Het is de ongelukkige Oegstgeest verdediger zelf die hem in zijn eigen goal schuift. 1-3 na 51 minuten spelen, weer een marge van 2 en belangrijker, Verburch is weer wakker! Eigenlijk is het in de resterende fase oppermachtig. Oegstgeest lijkt wat geknakt na de tegengoal en bij Verburch werkte het als een adrenaline shot. De mannen van de JO15-1 gooien de ene na de andere mooie aanval op het veld. Uit weer een mooie aanval is het Tim die Wout bereikt 1-4 en na samba, FIFA Trucje Tyler Mulder, ja zo noemen wij onze kleine braziliaanse, zinedine. Is het Tim die de 1-5 binnen schiet na 65 minuten spelen. De resterende 5 minuten wil Verburch nog meer goals maken, de Coach wil dat ze nu op resultaat de wedstrijd uitspelen en het publiek nog even genieten. Het blijft uiteindelijk 1-5.

  Fantastisch gespeeld, mooie aanvallen, echt als team gespeeld. Wij hebben echt van de mannen genoten, de passie die ze hadden vandaag is iets wat wij graag iedere week zien. Oegstgeest wordt tekort gedaan als wij zeggen het was niet zo goed vanuit hun kant. Het was vooral doordat Verburch zo scherp was vandaag, dat het voor de mannen uit Oegstgeest overleven was. Ze hebben echt nooit in de wedstrijd gezeten en dat is vooral te danken aan de pressie die Verburch 60 minuten lang op de laatste linie heeft gehouden, maar daarnaast na balverovering gewoon ook gewoon echt goed te voetballen. Aankomende maandag voor de wintercompetitie tegen FC Zoetermeer maar kijken of wij deze lijn met de groep voort kunnen zetten.