• Op zaterdag 23 en zondag 24 december stond het PJH Westlands voetbalkampioenschap op het programma. Zaterdag werd gestreden door de jeugd van 11 en 13 jaar en op zondag was het de beurt aan de jeugd van 9 jaar. Alle Westlandse verenigingen aangevuld met Excelsior Maassluis schreven in voor dit grootse evenement. De organisatie was in handen van Verburch uit Poeldijk en het toernooi werd gehouden in de Jan van der Valk sporthal.

  Al vroeg was het druk in Poeldijk. Duidelijk was dat niemand iets wilde missen. We zagen veel ouders,  opa’s en oma’s. Ook diverse scouts van betaalde voetbalorganisaties gaven acte de préséance, op zoek naar talenten. Zij werden op hun wenken bediend en noteerden diverse namen van spelers.

  Er werd strijd geleverd op drie velden. Naast de cup met de grote oren was er per leeftijdscategorie ook een prijs voor de beste speler en keeper van het toernooi. Tussen de wedstrijden door werd er ook door de verenigingen gestreden op een behendigheidsparcours, uitgezet door de GYM fitness, waar de snelste tijd gerealiseerd diende te worden. Gezien de inzet en enthousiasme was dit een welkome onderbreking.

  Na de poulewedstrijden plaatsten de beste twee teams zich voor de finalepoule, terwijl de overige teams verder gingen in de verliezerspoule. In beide poules was het enthousiasme waarmee gestreden werd hartverwarmend.

  De finale bij de dertienjarigen ging tussen ’s Gravenzande en Verburch, waarbij ’s Gravenzande als winnaar uit de bus kwam. Bij de elfjarigen werd de eindstrijd bereikt door ’s Gravenzande en Lyra, met wederom ’s Gravenzande als sterkste.  De eindstrijd bij de jongste categorie, de negenjarigen, ging tussen Excelsior Maassluis en de verrassing van het toernooi, het Hoekse HVC 10. Excelsior Maassluis was in de finale een maatje te groot.

  Verburch kan, ook gezien de vele positieve reacties na afloop, terug kijken op een bijzonder geslaagd evenement en bedankt de sponsoren en in het bijzonder PJH, onze hoofdsponsor van het toernooi en verder Euro West, SPB personeelsbemiddeling, Koos van Gaalen transport, Werk Talent, Certhon, Flamingo uitzendorganisatie, van der Ende Racing Inn, Gym Fitness , 11 team sports Wateringen, Jumbo Poeldijk en Wouter de Kok fysiotherapie. Tevens het scheidsrechterkorps, wat in grote getale aanwezig was, verdient een groot compliment evenals Wouter de Kok, fysiotherapie en sportbegeleiding, die stand by was voor eventuele medische ongemakken..

  De voorbereidingen voor de volgende editie, die gehouden zal worden op zaterdag 22 en zondag 23 december 2024, kan beginnen.

  Nico van Rijn