• Slechte start zit Verburch in de weg

3 feb 2019
  • Na de ietwat voorbarige afkeuring van vorige week, werd door Verburch zaterdag geoefend bij SC Monster. Een knappe 0-1 zege na een matige vertoning leverde toen al wat huiswerk op voor trainer John Zuijderwijk. Ondanks het aanstippen van de zwakke start van de oranjehemden, niet voor het eerst dit seizoen, was ook afgelopen zaterdag het begin van Verburch zwak. Uiteindelijk bleek dit de opmaat voor een onnodige nederlaag.
    Al binnen het kwartier moest doelman Benito Stijger twee keer de gang naar het net maken. Beide keren was halfslachtig verdedigend ingrijpen aan Verburch-zijde hiervan de oorzaak. Na deze tegenslag wist Verburch de rug te rechten en de thuisploeg steeds verder terug te dringen. Een afstandschot van Luc van der Knaap dat via de onderkant van de lat terugstuiterde in het veld was een eerste wapenfeit, verder waren er weinig grote kansen te noteren. KMD had steeds meer moeite om de aanval te vinden en als dit lukte, wist de Poeldijkse verdediging tijdig in te grijpen. De rust werd bereikt met een 2-0 tussenstand.
    De start van de tweede helft was hoopgevend. Verburch bleek in staat meer druk op de helft van KMD uit te oefenen en een hele snelle aansluitingstreffer bracht het geloof terug. Een mooie dieptepass op Dave Zwinkels werd gevolgd door een prima voorzet op Jordy Zwinkels, die glijdend voor de 2-1 zorgde. KMD wist zich in deze fase geen raad het met Poeldijkse spel en werd teruggedrongen. Het moet echter wel worden aangetekend dat de thuisploeg weinig kansen weg gaf. Toen bleek dat de wedstrijd een beetje vast liep, besloot trainer Zuijderwijk aanvallend te wisselen en alles of niets te gaan spelen. Hiermee nam de druk op de Wateringse verdediging wel toe, maar bleek ook dat Verburch geen echt gevaarlijke kansen wist te creëren. In de tegenstoot bleek KMD erg gevaarlijk en had het de wedstrijd in twee situaties kunnen beslissen, maar deed het dat niet. Een laatste hoge bal zorgde nog voor enig gevaar, maar werd in twee instanties toch weggewerkt, waarna de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd maakte.
    Komende zaterdag speelt Verburch weer eens een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Maasdijk en wel om 15.15.