• Sportpark Polanen, het strijdtoneel voor de wedstrijd SC Monster 2 – Verburch 2

Vorige week op 3 december zou Verburch al voetballen. Helaas belde DSO op het laatste moment af en werd er dus niet gevoetbald. Dit weekend was het voor de poeldijkers, van Verburch 1 & 2, dan tijd voor de uitwedstrijd tegen SC Monster. 2 wedstrijden waar weinig motivatie vanuit de trainers voor nodig was, aangezien iedere speler zelf al gemotiveerd genoeg was om hier niet te verliezen.
    Opstelling van Verburch 2:
    Benito Stijger
    Mitchel Duijvesteijn, Dennis Hoogervorst, Dave Carlo Scholtes, Beau van Bergenhenegouwen
    Sander Rens (Daan Bekkers), Jorn Mieog, Shyrano Karia (Roan)
    Duncan vd Vin, Kevin Wilmer, Sander Bom (Jamil)

Om 12 uur begon de wedstrijd tussen beide 2e elftallen en Monster mocht aftrappen. De eerste kansen kwamen in de buurt van de goal van Benito. Helaas voor de mannen van Monster stond de verdediging van Verburch goed. Het idee van Monster was vanaf moment 1 duidelijk: lange bal naar de zijkant en scoren vanuit de voorzet. Toch was het Verburch dat via een voorzet van Shyrano Karia met Kevin Wilmer gevaarlijk werd voor de goal, maar jammer genoeg lag het been van de keeper nog net in de weg. Het harde werken van Verburch werd toen, maar ook de rest van de eerst helft niet beloond. Monster wist daarentegen hun aanvalsplan wel te verzilveren en kwam voor rust nog met 1-0 voor.
    De tweede helft bleef het spelbeeld redelijk hetzelfde. Monster met de gevaarlijkste kansen en Verburch dat af en toe gevaarlijk bij de goal van Monster wist te komen. Helaas was voor Verburch het leveren van strijdlust niet genoeg om er ook een goal mee te maken. Er werden een aantal wissels doorgevoerd en Verburch werd steeds verder achteruit gedrongen. Monster bleef op dezelfde manier aanvallen waar Verburch geen antwoord op had. Om een lang verhaal kort te maken, wist Monster de voorsprong uit te breiden naar 2-0, 3-0 en 4-0. Verburch had nog wel een kansje hier en daar, maar de bal wilde er aan die kant niet in.
    De strijdlust die werd geleverd vandaag was helaas niet genoeg tegen SC Monster 2. Deze wedstrijd nu snel vergeten en door naar de volgende wedstrijd.
    De winterstop komt steeds dichterbij, maar a.s. dinsdag 13 december zullen we op het eigen sportpark de wedstrijd tegen DSO inhalen. Er zal om 20.15 afgetrapt worden. Tot dan!