• Terecht verlies Verburch bij koploper Wateringse Veld/Kranenburg

19 mei 2019
  • Op bezoek bij Wateringse Veld/Kranenburg heeft Verburch niet kunnen stunten. In een duel waarin de thuisploeg de betere was, waren er zeker kansen voor Verburch, maar liet het na om het de koploper lastig te maken. Omdat concurrent KMD ook won, hoefde de champagne nog niet te worden ontkurkt.

Het begin van Verburch was matig te noemen. Het werd tactisch afgebluft door Wateringse Veld/Kranenburg, vanwege de steeds diepgaande linksback. Verburch moest de 1-0 incasseren voordat het in staat was om dit om te zetten, waarna het duel meer in evenwicht kwam. De thuisploeg liet de bal makkelijker rondgaan, maar Verburch had de zaken verdedigend goed op orde. De grootste kansen in de eerste helft waren echter voor de thuisploeg. Tim van Luijk moest tot twee keer toe met een uiterste ingreep een schotkans verijdelen, doelman Benito Stijger wist een afstandschot weg te stompen en eenmaal werd een doelkans vanwege buitenspel afgevlagd. De grootste kans voor Verburch ontstond uit een knappe voorzet van Tim van Luijk, echter werd deze bal net door een verdediger verlengd, waardoor Sander Bom niet gericht meer kon koppen.

Direct na de rust was de wedstrijd al gespeeld. Een scherpe voorzet vanaf de linkerkant werd door Roy Stijger onschadelijk gemaakt ten koste van een strafschop. Deze werd koelbloedig afgemaakt: 2-0. In het restant van de wedstrijd kreeg Verburch twee enorme kansen via Luc van der Knaap, maar hij had zijn vizier niet op scherp staan. Vlak voor de tweede grote kans had de thuisploeg de 3-0 al gescoord en mocht het hopen op puntverlies van KMD. Dit gebeurde echter niet. Na ruim 90 minuten fluiten floot de scheidsrechter voor de laatste keer en stond Verburch wederom met lege handen.

Komende zaterdag eindigt het voetbalseizoen voor Verburch met een thuiswedstrijd tegen VDL. Deze wedstrijd vangt om 14.30 aan, in plaats van het gebruikelijke aanvangstijdstip.