• Update van bestuur over Corona

  23 apr 2020
 • Beste Verburchleden,

  De nieuwe coronamaatregelen van het kabinet laten toe dat vanaf 29 april de jeugd georganiseerd en beheersbaar kan voetballen bij Verburch. Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (basisschoolleeftijd, t/m onder 13 leeftijdscategorie) van de overheid weer komen trainen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (voortgezet onderwijs, onder 14 t/m onder 19 leeftijdscategorie) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.
  Momenteel is de KNVB in overleg met de overheid over maatregelen om het voetbal ‘coronaproof’ te maken. Het plan is dat het amateurvoetbal (en vooral het trainen) voorzichtig en gefaseerd weer op gang komt, waarbij we dus beginnen met de jeugd. Wanneer elke keer een nieuwe fase aanvangt, is volledig afhankelijk van de mogelijkheden die de coronamaatregelen van de overheid bieden. Gezondheid en veiligheid zijn en blijven altijd het uitgangspunt.

  Wanneer Verburch de deuren heropent voor de jeugd, is afhankelijk van de gemeente. Pieter en Ryan gaan plannen maken om met de kinderen tot en met 13 jaar een aanvang te maken, maar zijn afhankelijk van het besluit van de gemeente.
  De groep 13 tot en met 18 jaar zal mogelijk later aan de beurt komen.

  Het kamp 2020 van Handbal en Voetbal gaat niet door. De gemeente heeft de vergunning ingetrokken.

  Zodra er meer nieuws is, zullen we dat melden.

  Groet, Hans Mieog

   

rfwbs-slide