• Verburch 2 een maatje te groot voor Quick Boys 3

  Alle wedstrijden waren vandaag een half uurtje vervroegd om aan het einde van de middag plaats te kunnen maken voor de Verburch All-Stars. Voordat dat spektakel kon beginnen, mocht Verburch 2 om half 12 aantreden tegen Quick Boys 3. De uitwedstrijd werd gewonnen met 2-4, dus met goede moed en strijdlust begonnen de mannen uit Poeldijk aan de voorbereiding en warming up.
  Opstelling van Verburch 2:
  Benito Stijger
  Daan Bekkers, Stefano de Ruijt, Dave Scholtes, Terence vd Berg (Beau van Bergenhenegouwen)
  Sander Rens (Shyrano Karia), Mitchel Duijvesteijn (Justin de Kok), Jorn Mieog
  Daniƫl Verseput (Kevin Wilmer), Nick van Zijl, Addis Hailemariam (Duncan vd Vin)

  Op een heerlijke, bijna zomerse, ochtend mocht onder leiding van de heer Rasic de wedstrijd worden afgetrapt. De omstandigheden waren goed voor een mooie pot voetbal. De mannen uit Poeldijk hadden moeite om de tegenstander helemaal onder druk te zetten. Met een 5 mans verdediging had Quick Boys dan achterin ook vrij veel opties tot aanspelen. Deze verdedigende manier van voetbal zorgde er aan de andere kant ook voor dat de mannen uit Katwijk niet echt gevaarlijk werden bij de goal van Benito Stijger. Naar mate de eerste helft vorderde kwamen er steeds meer kansjes voor Verburch, waaronder een kopbal van Nick van Zijl precies in de handen van de keeper. Afmaken lieten ze helaas nog na en dus gingen we rusten met een 0-0 stand. Verburch had de overhand, konden ze dat in de 2e helft omzetten naar doelpunten?
  In de rust werd er een oplossing bedacht om druk te kunnen zetten op de 5 mans verdediging. Dit wierp meteen zijn vruchten af met een kans voor Jorn Mieog die de lat wist te raken. De 1-0 hing in de lucht. Na 53 minuten was het dan eindelijk zo ver en wist Daniel Verseput de bal in het doel te krijgen na een voorzet van Daan Bekkers. Kort daarna wist ook Sander Rens het net te vinden, nadat een corner niet goed werd weggewerkt. Meteen vanaf die aftrap werd ineens de 2-1 binnengeschoten, waarbij veel mensen dachten: Gaat deze wedstrijd dan nog spannend worden? Het antwoord is nee, want in de 10 minuten daarna wist Nick van Zijl de voorsprong te vergroten tot 4-1 door 2 keer het net te vinden. Ja u leest het goed, Nick van Zijl. Ook Jorn kon nog een doelpuntje bijschrijven in de 81e minuut, wat de score op 5-1 bracht. De eindstand kwam uiteindelijk uit op 5-2, door een zeker noemenswaardige goal van Quick Boys. Uit een voorzet vanaf de zijkant werd er vanuit de volley vreselijk hard en doelgericht ingeschoten.
  Een duidelijke overwinning en wederom belangrijke punten voor Verburch 2. We houden nu de aansluiting met het middenveld en zetten weer een klein stapje verder weg van de ploegen onderaan de ranglijst.
  Volgende week zaterdag 25 Maart zullen we vroeg op moeten. In Leiderdorp zal om 11 uur zal de wedstrijd tussen RCL 2 en Verburch 2 worden afgetrapt. We zien u graag langs de lijn! Tot dan!