• Verburch besluit seizoen met goede overwinning op VDL

26 mei 2019
  • Verburch wist afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen om te zetten in een 4-2 overwinning op VDL. Met deze overwinning heeft Verburch zich verzekerd van de zesde plaats en dat mag worden gezien als een prima prestatie.

Met het afscheid van vijf basisspelers was de geldende gedachte dat Verburch een lastig seizoen tegemoet zou gaan. En hoewel de voorbereiding zeker niet zonder slag of stoot verliep, was Verburch vanaf de start van het seizoen goed bij de les. Een sterke fase rondom de winterstop resulteerde zelfs in een tijdelijke derde plek, maar in de fase daarna werden te veel punten verspeeld om het seizoen, mogelijk via het bereiken van de nacompetitie, van een toetje te voorzien. Het te wisselvallige spel, in de laatste fase van het seizoen ook terug te zien in de veel wisselende samenstelling van het team is hiervan de grootste oorzaak.

Die wisselvalligheid was ook in de eerste helft tegen VDL goed zichtbaar. Verburch had grote moeite om de vrije man te vinden, terwijl VDL behoorlijk veel ruimte weg gaf. Het resulteerde in een wedstrijd met veel diepteballen, waarin beide grensrechters voor even de hoofdrol op zich namen. Diverse malen staken zij de vlag omhoog en uiteraard werd hier even krachtig door de spelers, vaak onterecht, op gereageerd. Net voor het verstrijken van het eerste half uur opende VDL de score. De ingevallen doelman Dennis Harteveld, eerste keeper Benito Stijger viel al snel met een knieblessure uit, werd in een een-tegen-eensituatie door de benen gespeeld: 0-1. Het lokte in positieve zin een reactie uit bij de thuisploeg, want vanaf dit moment werd het voetbal verzorgder en werden er meer en meer kansen gecreëerd. Nadat al eerder een doelpunt was afgekeurd, was het Sander Bom, de laatste weken goed op dreef, die de 1-1 liet aantekenen en even later Luc van der Knaap een niet te missen bood om zodoende de 2-1 te scoren. Deze treffer was de mooiste aanval van de middag. Kort hierop volgde het rustsignaal.

In de tweede helft had Verburch minder van VDL te duchten. Het speelde geduldig aan de bal, zocht in tegenstelling tot de laatst wedstrijden vaker de makkelijke oplossing en kon zodoende langdurig de bal in bezit houden. Het moet trainers John Zuijderwijk en Rob Nordmann goed hebben gedaan. De 3-1 kon niet uitblijven en viel, ietwat gelukkig na zo’n 60 minuten toen een lage voorzet door een verdediger van VDL in eigen doel werd gelopen. Het kostte Luc van der Knaap zijn tweede doelpunt, want hij had anders voor leeg goal kunnen binnenlopen. Verburch hield na de 3-1 druk op VDL, creëerde kansen, maar was onfortuinlijk in de afronding.

In de 83e minuut nog een mooi moment voor Joost Wanders. Hij stopt na 14 jaar selectievoetbal en kreeg een publiekswissel. Na afloop werd hij door zowel het bestuur als de selectie zelf in het zonnetje gezet met een paar mooie woorden en ingelijst shirt. Snel na deze wissel scoorde VDL praktisch uit het niets de 3-2 met een mooie kopbal en leek het nog even spannend te gaan worden, maar het laatste woord was alsnog aan Luc van der Knaap die vlak voor tijd de 4-2 liet aantekenen.

Na afloop werd in het zonnetje het seizoen nog even nabesproken. Verburch traint nog kort door en gaat daarna genieten van de zomervakantie om begin augustus weer te starten richting het nieuwe seizoen.