• Verburch boekt derde zege op rij

17 dec 2018
  • Hoewel de supporters langs de lijn het er niet warm van zullen hebben gekregen, heeft Verburch afgelopen zaterdag wederom drie punten behaald. Op een ijzig sportpark werd in een zeer matig duel gewonnen van Duindorp. Door deze zege en puntenverlies van een aantal concurrenten gaat Verburch de winterstop in als nummer drie van de ranglijst, een prestatie van formaat.
    De eerste helft had afgelopen zaterdag net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Een harde, koude wind, die schuin over het veld stond, maakte het voetballen lastig en omdat beide ploegen druk naar voren wilden zetten, was het veldspel slecht. Echte kansen konden dan ook niet worden genoteerd, al ontstond het grootste gevaar uit een hoekschop voor de thuisploeg. Duindorp leek wat feller en had hierdoor het duel iets meer onder controle. Na 45 minuten kwam de koffie en thee als geroepen.
    De tweede helft had Verburch de wind iets meer mee en in combinatie met iets meer verbetenheid zorgde het voor iets meer vermaak. De snelle openingstreffer, die ontstond uit de eerste goede aanval van de thuisploeg hielp hier zeker ook bij. Een mooie combinatie over de rechterflank werd door Dave Zwinkels hard en laag voorgegeven en omdat de doelman te laat naar de bal dook, kon Luc van der Knaap bij de tweede paal eenvoudig binnen lopen: 1-0. Dit was voor Duindorp het teken om wat meer de aanval te zoeken, waardoor Verburch veel ruimte kreeg. Typerend voor deze wedstrijd waren de keer op keer gemaakte, verkeerde keuzes, waardoor in de buitenspelval werd gelopen of anderszins balverlies werd geleden. En hoe langer de beslissende 2-0 op zich laat wachten, hoe groter de kans dat dan ook de gasten een kans krijgen. Dat bleek ook deze keer het geval. Eerst kon Thomas Barendse een schot van elf meter ternauwernood blokken en een paar minuten later werd een enorme kans jammerlijk langs de verkeerde kant van de paal geschoten, anders zou het zomaar 1-1 zijn geweest. Dit gebeurde gelukkig niet en in de 84e minuut besliste Luc van der Knaap het duel door een prachtige voorzet van Dave Zwinkels beheerst binnen te koppen: 2-0. In de laatste tien minuten veranderde er niet veel meer en kregen beide ploegen ook geen kansen meer.
    Verburch sluit de eerste seizoenshelft af op een derde plek en dat mag gezien de vele wijzigingen aan het begin van het seizoen als een knappe prestatie worden gezien. Op 19 januari hervatten de oranjehemden de competitie met een uitwedstrijd bij LYRA. Deze wedstrijd vangt om 14.30 aan.