• Verburch boekt ruime zege op hekkensluiter HBSS

28 okt 2018
  • Gedurende de eerste helft zag het er niet naar uit, maar uiteindelijk wist Verburch hekkensluiter HBSS op een dikke nederlaag te trakteren. Een vroege voorsprong werd voor de rust met moeite gehandhaafd, maar in de tweede helft viel de tegenstander ver terug in zijn niveau. Een ruime 5-0 uitslag was hiervan het gevolg.
    De start van Verburch was goed. Al in de eerste minuut mocht Sven van der Meer alleen op de doelman van HBSS af, maar schoot helaas voorlangs. Enkele minuten later profiteerde de thuisploeg optimaal van een slordige opbouw van HBSS, waarbij Ryan Harteveld de bal onhoudbaar in de bovenhoek krulde en zorgde voor een vroege voorsprong. Dit zou moeten leiden tot een comfortabel wedstrijdverloop, maar Verburch speelde een matig vervolg van de eerste helft. Met name in verdedigend opzicht werd niet als team geopereerd, waardoor onnodig veel ruimtes werden weggegeven. HBSS kroop uit zijn schulp en voelde dat er wat te halen viel. Nadat doelman Benito Stijger een vlammend afstandschot uit de hoek had geranseld, bood kort hierna de paal de helpende hand, nadat slordig balverlies resulteerde in een 1-op-1 situatie. Toch had ook Verburch zelf voldoende mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar werd slordig omgegaan met de gecreëerde kansen. Het rustsignaal kwam voor Verburch als geroepen.
    In de tweede helft was er sprake van een compleet ander spelbeeld. Verburch was veel dynamischer, speelde geduldig in aanvallend opzicht en hoewel er nog genoeg dingen mis gingen, was het veel beter dan HBSS. De 2-0 van Sven van der Meer, gemaakt in het eerste kwartier na rust was eigenlijk het zetje in de goede richting. HBSS zakte hierna verder en verder in en wist geen vuist meer te maken. Verburch kreeg alle ruimte om aan te vallen en vooral op de flanken waren de geboden ruimtes enorm. Na 68 minuten was het Dave Zwinkels die de derde goal mocht aanteken door hard en laag in de verre hoek af te werken en toen Sven van der Meer kort hierna zijn tweede en dus 4-0 mocht aantekenen, leek een monsterscore mogelijk. Kansen waren er genoeg, maar het afmaken ervan lukte niet altijd even goed. Het slotakkoord was voor Luc van der Knaap, die voor de derde wedstrijd op rij scoorde na een prima aanval over rechts. Tussendoor raakte HBSS nog eenmaal de paal, maar verder kwam het in het stuk niet meer voor.
    Komende zaterdag speelt Verburch de uitwedstrijd bij MVV ’27 in Maasland. Deze wedstrijd wordt om 14.30 afgetrapt.