• Verburch buigt in spectaculair duel voor Schipluiden
    Na 92 minuten spektakel moest Verburch afgelopen zaterdag de zege in Schipluiden laten. In een open duel, waarin beide ploegen de winst voor het grijpen hadden, bleek de thuisploeg net wat effectiever met de kansen te zijn omgegaan dan de gasten. Extra zuur was dat de beslissende treffer in blessuretijd viel.
    Verburch begon zwak aan het duel met Schipluiden. Het liet zich ver terug dringen op eigen helft en greep ook daar te weinig in. Toch wisten de oranjehemden de score te openen. Een mooie dieptepass op Dave Zwinkels werd gevolg door een puntgave voorzet en de meegelopen Luc van der Knaap wist zijn hoofd tegen de bal te zetten: 0-1. Dit was voor Schipluiden het sein om nog meer druk naar voren te zetten en de kansen voor de thuisploeg volgden zich in rap tempo op, maar doelman Benito Stijger stond tot twee keer toe de gelijkmaker in de weg met een goede reflex. Het was echter dweilen met de kraan open, want halverwege de eerste helft viel de verdiende gelijkmaker dan toch. Een goede individuele actie werd knap via de binnenkant van de paal afgerond. Even later nam de thuisploeg zelfs de leiding toen een strakke voorzet alleen nog maar in het verder lege goal hoefde te worden geschoten: 2-1. Na de 2-1 en een gedwongen wissel aan Poeldijkse zijde, werd Verburch echter weer sterker en verscheen het vaker voor het doel van de thuisploeg. Het vergat zichzelf echter te belonen bij een drietal gevaarlijke situaties.
    In de tweede helft was Verburch in het eerste deel de sterkere ploeg en zocht het met direct voetbal de aanval. De gastheren hadden het erg lastig en nadat eerst Wesley Vollebregt oog in oog met de doelman op de doelman had geschoten, was het even later Sander Rens die een lage voorzet door de benen van de doelman doeltreffend wist af te ronden: 2-2. Na de gelijkmaker ontstond een zeer open duel waarin beide ploegen op zoek gingen naar de winnende. Een directe rode kaart voor Luuk van der Haak, na het vasthouden van een doorgebroken speler maakte het er voor Verburch niet makkelijker op, maar juist na deze uitsluiting kreeg Dave Zwinkels nog twee 100 procent kansen, maar alleen voor de doelman van Schipluiden wist hij niet te scoren. En als je dan zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Een hoge voorzet werd door Stijger weggebokst, maar de tweede bal werd in een keer op de slof genomen en zorgde voor grote vreugde aan de kant van Schipluiden. Al met al een onnodige nederlaag in een erg aantrekkelijk duel.
    Zaterdag speelt Verburch om 15.15 thuis de volgende derby en wel tegen Naaldwijk.