• Verburch en Duindorp delen de punten

    1 okt 2017
  • Het was Verburch er afgelopen zaterdag alles aan gelegen om de eerste drie punten van het seizoen binnen te halen. Het spel tegen Duindorp was zeker in de eerste helft beter, maar verder dan een gelijkspel kwam de thuisploeg niet.
    Trainer Dennis van den Steen moest noodgedwongen een tweetal wijzigingen doorvoeren ten opzichte van de basisopstelling van vorige week. Jim van den Bos en Thomas Barendse vervingen de geblesseerde Mark Duijnisveld en Rico Kok. Verburch kreeg van de gasten de ruimte om te voetballen, maar was nog te weinig balvast om hier structureel zijn voordeel mee te doen. In de tegenstoot en de ruimte achter de verdediging van Verburch zoekend, waren de gasten in het eerste deel gevaarlijk. De grootste kans was echter voor Dave Zwinkels, maar één op één met de keeper schoot hij de bal op de keeper. Na ruim een half uur had hij hier echter van geleerd. Na prachtig in de diepte te zijn weggestuurd, omspeelde hij de keeper en werd neergelegd. De hieruit voortgekomen strafschop werd door hemzelf uiterst beheerst afgerond: 1-0. Tot de rust werd vervolgens weinig meer ondernomen, waardoor 1-0 ook de logische ruststand werd.
    In de tweede helft besloot Duindorp meer druk naar voren uit te oefenen, waardoor de ruimtes op het veld groter werden. Tegelijkertijd werden de gasten hiermee wel dreigender. Na al een aantal keren op de proef te zijn gesteld, moest doelman Kevin Dijkstra in de 67e minuut toch de gelijkmaker toestaan. Wederom gaf de scheidsrechter een terechte strafschop, nadat de Poeldijkse verdediging zich door het centrum liet foppen. Vrij snel na de gelijkmaker kreeg Dave Zwinkels een enorme kans op de 2-1, maar vanaf een paar meter schoot hij vrijstaand naast. Verder creëerde ook Duindorp gevaar en ontstond er een open strijd. In de 87e minuut leek Duindorp als winnaar uit de bus te komen toen de ingevallen spits voor 1-2 tekende. Maar de wilskracht waar Verburch al een aantal seizoenen om bekend staat, bracht ook deze keer uitkomst. Na een vrije trap schoot Sander Bom, in buitenspelpositie, de 2-2 binnen en snel hierna vond de scheidsrechter dat het tijd was om af te fluiten. Verburch uiteindelijk als morele winnaar en van de nul af, maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering.
    Zaterdag a.s. speelt Verburch om 14.30 bij Quick Steps en gaat het op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen.
rfwbs-slide