• Verburch en Westlandia in evenwicht

  De eerste dag dit jaar dat de temperatuur in Nederland weer eens rond het vriespunt ligt, staat ook Verburch 2 – Westlandia 2 op het programma. Een wedstrijd die in de voorbereiding van dit seizoen al eens werd gespeeld. Beide ploegen staan in de middenmoot van de 1e klasse en samen met de strijdlust die deze wedstrijd met zich mee brengt zou het een mooi affiche worden.
  Opstelling van Verburch 2:
  Tom vd Spek
  Mitchel Duijvesteijn, Dennis Hoogervorst, Levi vd Kaay (Wesley Vollebregt), Beau van Bergenhenegouwen
  Sander Rens, Jorn Mieog, Shyrano Karia
  Tim van Luijk (Ruben Bom), Kevin Wilmer (Duncan vd Vin), Nick van Zijl (Sander Bom)

  Op een nat veld mocht Westlandia in balbezit beginnen. Ze kregen van Verburch de kans om achterin het balletje te laten gaan, maar kwamen niet gevaarlijn dicht in de buurt van de Poeldijkse goal. Verburch creëerde met veel beweging wel wat meer gevaar. Aan Poeldijkse kant werd Nick tot 2 keer toe gevaarlijk voor de goal gezet en gelukkig was het de 2e keer raak! Door snelle balbehandeling en een scherpe assist van Tim van Luijk kon Nick van zijl de bal langs de keeper schieten. 1-0. Verburch liet het hier niet bij zitten en bleef aanvallen voetballen. Zo kwamen Kevin Wilmer en Tim van Luijk nogmaals gevaarlijk voor de goal, maar die hadden niet de scherpte om de voorsprong te vergroten.. Tom vd Spek stond aan Poeldijkse kant gelukkig ook goed op te letten en redde gelukkig nog bij een grote kans van de mannen uit Naaldwijk. Ruststand 1-0.
  Nadat beide teams de tijd hadden gekregen om even op te warmen in de kleedkamer, ging de 2e helft van start. Jammer genoeg voor de thuisspelende ploeg veranderde het spelbeeld. Westlandia kreeg Verburch steeds verder achteruit gedrukt en werd als maar gevaarlijker. Westlandia beloonde zichzelf ook en kwam op gelijke hoogte door het uitspelen van een snelle aanval. Stand dus 1-1 en de wedstrijd lag helemaal open. Tegen het einde van de wedstrijd kon het nog beide kanten op, maar de scheidsrechter vond het na precies 90 minuten wel welletjes. Eindstand dus 1-1 en dus werden de punten verdeelt.
  Verburch en Westlandia delen dus de punten en schieten daar allebei weinig mee op. Trainer van Verburch 2 Hans van Rijthoven kan wel terugkijken op een sterke wedstrijd van Verburch 2 (waarin zij zich dus niet belonen helaas) en zal met vertrouwen vooruitkijken naar volgende week.
  Op zaterdag 26 november mag Verburch 2 richting Hoek van Holland voor de wedstrijd tegen HVC'10. Om 11.30 zal er worden afgetrapt.