• Verburch hersteld zich zelf na vorige week.

1 dec 2019
  • Verburch doet wat het moet doen na de 6-0 nederlaag van vorige week,

Het was een week van het wegspoelen van de kater, de wedstrijd waarin Verburch geen schim was van de ploeg die het kan zijn. Alles, maar dan ook echt alles ging fout vorige week, niet eens een verslag waardig. Je moet leren van de fouten en doorpakken. Mentaliteit tonen en een gesprek met de trainer op maandag waren het gevolg van het slechte resultaat van vorige week.

Deze week stond Wateringse veld/Kranenburg JO15-1 op het programma oftewel Skills. De voetbalschool die omgetoverd is tot voetbalclub en waar je toch van zou zeggen dat het door 4x trainen in de week een verzorgde manier van spelen op de mat legt. Verburch daar tegenover is een ploeg die het hele seizoen al zeer wisselend speelt in wisselende samenstellingen. Het is een ploeg die iedere week weer verrast, soms briljant en soms niet.

Verburch start goed vandaag, direct vol druk op de helft van Wateringse Veld/Kranenburg en iedereen doet mee. Er wordt verzorgd gevoetbald, met mooie combinaties. Vooral de rechterkant loopt weer zoals het hoort. Er zitten spelers bij Kranenburg die wij kennen, 2 van de Verburch JO15-2 spelers van vorig jaar het elftal dat kampioen werd in de 3de klasse zijn overgestapt naar de nieuwe club. Wateringse veld/Kranenburg stelt daar eigenlijk niet veel tegenover, ze spelen hoog pressie dat wel, maar opbouwend is de ploeg eigenlijk gewoon zwak. Wippertjes van de keeper op de centrale verdediger en dan naar voren schieten is iets wat wij dit seizoen nog niet gezien hebben. Verburch bouwt wel gewoon op, ook al staat er pressie op de laatste linie. Na een vrije trap voor Wateringse Veld kan de spits zomaar vrij voor Mitchel de bal vanaf 5 meter binnen schieten, maar Mitchel red en Verburch komt met de schrik vrij, sterker nog. Uit de tegenstoot die volgt is het Verburch die de scoren opent 1-0 in de 4de minuut. Verburch heeft de wedstrijd eigenlijk onder controle, maar na balverlies in de opbouw is het Wateringse Veld die kan overpakken en scoren het is de nr 11 die Mitchel passeert nadat hij de diepte ingestuurd wordt. Verburch is even van slag en is in deze fase zeer slordig in de opbouw. In deze fase kan het eerlijk is eerlijk beide kanten op, maar is het Verburch dat in de 30ste minuut een opbouwende fout van Wateringse Veld afstraft. Het is Tyler die Tim diep stuurt en die faalt niet! 2-1 na 30 minuten spelen.

In de rust worden de zaken besproken waar de kansen liggen, sneller verleggen, meer diepgang aan de kant van Ali ( oud verburch lid, die niet zo van verdedigen houdt ) ballen eruit halen en via Mitchel verleggen en nog agressiever storen op de bal. Opletten voor de Spits en de snelheid van de nr11 en voor de rest gewoon het gebruikelijke.

Verburch komt duidelijk scherper uit de kleedkamer en heeft de wedstrijd eigenlijk direct onder de controle het voetbal is ook veel beter, Efe, Tyler en Tim vinden elkaar gemakkelijker en er is een gezonde afwisseling tussen de lengte bal en kort spel. Na 53 minuten is het na wat wissels Tyler die de bevrijdende 3-1 maakt, daarna is het Verburch dat domineert. Wateringse Veld stelt daar eigenlijk niet veel tegenover het wordt in deze fase echt overlopen door Verburch. Na 59 minuten is het 4-1 door een Goal van Daniel. Wateringse Veld gooit het roer om, spelers verhuizen van Rechtsbuiten naar Centraal achterin. Van Centraal achterin naar Linksbuiten het waren hele bijzondere keuzes, de opbouw is onveranderd. Wippertjes van de keeper op de centrale verdediger en klats de bal naar voren schieten, heel verrassend voor een voetbalschool/voetbalvereniging. Verburch speelt in deze fase gewoon goed voetbal. De bal gaat van links naar rechts er is veel beweging en spelers gunnen elkaar goed de bal. Zo ook bij de 5-1 waar een goede actie van Janshir langs de achterlijn zorgt ervoor dat hij de bal binnen kan schieten, maar in plaats van voor eigen succes te gaan gunt hij het doelpunt aan Tim. Wonderschoon, heel sociaal en precies waar Verburch mee bezig is. Het collectief staat boven het individu en wij zijn 1 team. Het maakt niet uit wie er scoort, zolang wij maar scoren.
    De resterende tijd van de wedstrijd is het Verburch dat eigenlijk verzuimd om nog verder uit te lopen en komt het zelfs nog 1x goed weg nadat er achterin balverlies wordt geleden. Na 72 minuten voetbal is het klaar 5-1 winst tegen een concurrent en direct de kater van vorige week weggespoeld.

Fijn om te zien dat de groep zich herpakt heeft, het heeft nog steeds een kans om over RKDEO, Nootdorp of Den Hoorn heen te gaan en zo in de promotie klasse te komen, dan moet er worden gewonnen van DWO en is men wel afhankelijk van de onderlingen resultaten van de concurrentie. Op naar volgende week!
rfwbs-slide