• Verburch ietwat gelukkig langs Naaldwijk
    Daar waar het Verburch de afgelopen weken nog wel eens tegen zat, had het afgelopen zaterdag over geluk niet te klagen. Naaldwijk werd met 2-0 verslagen, maar al in de eerste helft wisten de gasten zeker drie enorme kansen te verprutsen. In de tweede helft was Verburch de bovenliggende partij en had het de wedstrijd al veel eerder moeten beslissen.
    Onder druilerige omstandigheden stonden Verburch en Naaldwijk tegenover elkaar. Naaldwijk stond voorafgaand aan de ranglijst op de 12e plek en Verburch op de 5e plek, maar het spelbeeld deed anders vermoeden. De eerste grote kans was nog voor Verburch, nadat Sven van der Meer op schitterende wijze vrij voor de keeper werd gezet, maar de afronding faalde. Maar na nog twee speldenprikjes van Verburch was het Naaldwijk dat de klok sloeg. Het raakte na ruim een kwartier de lat na een goede actie en dito voorzet over links en later in de eerste helft werd ook de paal nog eens geraakt. Toch was het Verburch dat in de eerste helft een voorsprong nam. Een weggewerkte corner werd door Sander Rens hoog ingebracht en waar iedereen dacht dat deze bal een prooi voor de Naaldwijkse doelman was, dacht Wesley Vollebregt daar anders over en kopte de bal in twee instanties in het lege goal. Naaldwijk hield Verburch in het vervolg onder druk, maar met het nodige kunst- en vliegwerk en goed keeperswerk van Benito Stijger werd de rust behaald met een 1-0 stand.
    In de tweede helft was het Verburch dat de touwtjes meer in handen nam. Het durfde nu wel het eigen spel te spelen en al snel nam de druk op het Naaldwijkse doel toe. Onzorgvuldigheid in de eindpass en afronding hielden het duel in deze fase spannend. Beide ploegen kregen halverwege de tweede helft een enorme kans. Eerst wist de rechterspits van Naaldwijk de bal naast het doel te schuiven, nadat hij doelman Stijger al was gepasseerd en even later presteerde Dylan Boere een vergelijkbaar iets toen hij de bal van tien meter afstand over een bijna leeg doel schoot. Naaldwijk wisselde in het laatste kwartier aanvallend, maar kreeg geen kansen meer en moest uiteindelijk toezien dat een tweede fout van de doelman de 2-0 van Jordy Zwinkels betekende. Een stuiterende voorzet werd door de doelman volledig verkeerd ingeschat en hobbelde bij de eerste paal binnen. In de score kwam verder geen verandering meer.
    Komende zaterdag speelt Verburch om 14.30 uit tegen Quick Steps.