• Verburch JO 13-1 dwingt op eigen kracht plaatsing af voor promotiepoule

  8 dec 2018
 • Zaterdag was het voor Verburch JO 13-1 d’r op of d’r onder. Het keurkorps zou zich bij winst kunnen plaatsen voor de promotiepoule, de gezamenlijke ambitie bij aanvang van het seizoen.
  Op een stormachtig Sportpark Verburch was laagvlieger KMD de tegenstander, hetgeen op papier een ideale opponent leek om aan de zegekar te binden gezien de stand op de ranglijst.
  Verburch zag de wedstrijd met een fors portie zelfvertrouwen tegemoet na de gewonnen topper van vorige week. Maar de ene week is de andere niet en dat bleek eens te meer ...

  Verburch begon de strijd met forse tegenwind en de matige storm maakte fatsoenlijk spel vrijwel onmogelijk. Het hielp daarbij niet dat de Oranjehemden de bal veel te vaak hoog door de lucht speelden en als de bal al laag bleef dat dan vaak over lange afstanden was. De harde wind liet het leder allerlei capriolen maken, waardoor van combineren nauwelijks sprake was. De Oranjehemden creëerden slechts één kans, waarbij het onduidelijk was of de bal de doellijn passeerde of niet. En toen ook een strafschop niet werd gegeven, was het duidelijk dat de ruststand waarschijnlijk 0-0 zou worden.
  Tegenstander KMD maakte weinig gebruik van de voordeel van de harde meewind en wist alleen een weggewaaide hoekschop op de deklat te krijgen.
  De rust brak aan met een doelpuntloze stand: 0-0.

  Verburch startte goed aan de tweede helft. Met het windje in de rug stormden de Oranjehemden onvervaard op het doel van de Wateringers af en binnen tien minuten stond er een 3-0 voorsprong voor Verburch op het scorebord. Het verzet van KMD was gebroken en de Poeldijkers voelden haarfijn aan dat er aan doelsaldo kon worden gewerkt.
  Zeker toen het op Sportpark Verburch gonsde van de geruchten dat medekoploper Die Haghe gelijk stond tegen subtopper Quintus ...
  Gedreven bouwde Verburch de voorsprong uit naar een duidelijke winst van 6-0.
  KMD kwam de gehele tweede helft niet op de helft van Verburch ...

  Door de zege dwong Verburch op geheel eigen kracht plaatsing af voor de promotiepoule door de tweede plek op te eisen in de stand op de ranglijst. Top gedaan ! Dat het spel veel minder was dan vorige week is voor kniesoren.
  En wellicht zit er zelfs nog een eerste plaats in: een winst in de inhaalwedstrijd met circa 30 doelpunten verschil is voldoende om op basis van het doelsaldo poulewinnaar te worden ...